Monica Niculescu a pierdut în primul tur la Roland Garros

Monica Niculescu a pierdut în primul tur la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a fost învinsă de franțuzoaica Pauline Parmentier cu 6-2, 7-6 (2), marți seara, în runda inaugurală a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului.

Monica Niculescu (28 ani, 35 WTA), cap de serie numărul 31, continuă să o conducă pe Parmentier (30 ani, 88 WTA) la meciurile directe, cu 5-3. Monica se impusese în precedentele două partide, ambele anul trecut, în finală la Marsilia (ITF) cu 6-2, 7-5 și în finală la Poitiers (ITF), cu 7-5, 6-2.

Niculescu a avut o minge de set la scorul de 6-5, în setul al doilea, pe serviciul său, dar nu a reușit să profite de ea.

Monica a avut doar 9 mingi direct câștigătoare, față de 37 ale franțuzoaicei, dar la erorile neforțate raportul a fost invers, 19 comise de româncă și 31 de Parmentier.

În opt participări la Openul Franței, Niculescu a ajuns o singură dată în turul al doilea (2014). Monica va continua la dublu, alături de Irina Begu.

Doar două jucătoare române au trecut de runda inaugurală la simplu, Simona Halep (a șasea favorită) și Irina Begu (cap de serie numărul 25).

Halep (24 ani) o va înfrunta în turul al doilea pe kazaha Zarina Dias (22 ani, 90 WTA), pe care a învins-o în ambele meciuri directe, în 2014, cu 6-1, 6-4 în turul al treilea la Australian Open și cu 6-3, 6-0 în optimi la Wimbledon.

Irina Begu (25 ani, 28 WTA) va avea o adversară dificilă în turul secund, Coco Vandeweghe (SUA), o jucătoare de 24 de ani, aflată pe locul 43 în lume. Cele două se vor înfrunta în premieră.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Așa o fi?

3 Sebastian Lăzăroiu: Greva de la STB miroase urât / Ce s-ar ascunde în spatele acțiunii clocite de apropiatul Gab…

4 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

5 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?