Monica Niculescu a ratat calificarea în optimi la US Open

Monica Niculescu a ratat calificarea în optimi la US Open

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a ratat calificarea în optimile de finală ale turneului US Open, după ce a fost învinsă de americanca Jennifer Brady, cu 6-3, 4-6, 7-6 (3), sâmbătă, la runda a treia a ultimului turneu de Mare Șlem al anului, la arenele Flushing Meadows din New York.

Niculescu (29 ani, 57 WTA) a ajuns o singură dată în optimi la US Open, în 2011, iar anul trecut s-a oprit tot în turul al treilea.

Monica a pierdut după două ore și 25 de minute în fața unei americance de 22 de ani, care ocupă locul 91 în lume.

Niculescu a început slab meciul, iar Brady a condus cu 5-0 în primul set. Monica a intrat în meci și a luat trei ghemuri la rând, dar Brady și-a adjudecat primul set cu 6-3.

Niculescu a fost condusă și în actul secund, cu 3-1, dar apoi a luat patru ghemuri consecutive (5-3), și-a pierdut serviciul, dar a reușit să încheie setul cu 6-4.

În decisiv, Monica a fost condusă cu 2-0 și 3-1, a egalat, 3-3 și 4-4, a condus cu 5-4, a reușit să egaleze la 6-6 și să trimită setul în tiebreak, dar a jucat slab primele mingi și Brady s-a desprins la 4-0. Românca s-a apropiat la 5-3, dar alte două erori au făcut ca victoria să revină jucătoarei americane.

Brady a reușit 6 ași, a făcut 3 duble greșeli, Monica a avut 4, americanca a transformat 8 mingi de break din 11, iar Monica 8 din 15, Brady a avut 46 de winners, față de 29 ai Monicăi, dar a făcut și 52 de erori neforțate, spre deosebire de 36 ale româncei.

Niculescu, ultima româncă de pe tabloul principal de simplu, va primi pentru participare 144.000 dolari și 130 de puncte WTA.

Monica Niculescu va continua la dublu feminin, unde face pereche cu taiwaneza Su-Wei Hsieh, urmând să joace în turul al doilea contra japonezelor Eri Hozumi/Miyu Kato.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …