Monica Niculescu, în optimile turneului WTA de la Linz

Monica Niculescu, în optimile turneului WTA de la Linz

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 250.000 euro, în urma victoriei obținute marți în trei seturi, 4-6, 6-3, 7-5, în fața americancei Madison Brengle, nr. 71 mondial, în 2 ore și 26 de minute de joc.

În optimi, Monica Niculescu, nr. 50 mondial, va avea o misiune mai dificilă, urmând să joace împotriva câștigătoarei din meciul care le opune pe principala favorită a turneului austriac, spaniola Garbine Muguruza, și Cagla Buyukakcay (Turcia).

Pentru calificarea în optimi, Niculescu și-a asigurat un cec de 2.669 euro și 30 puncte WTA.

În optimile turneului de la Linz mai este prezentă o româncă, Sorana Cîrstea, nr. 83 mondial, care luni a trecut în două seturi, 6-4, 6-2 de favorita nr. 6, olandeza Kiki Bertens. Adversara Soranei în optimi va fi franțuzoaica Oceane Dodin, nr. 89 mondial, jucătoare venită din calificări.

În această fază a competiției au mai obținut marți calificarea jucătoarele spaniole Sara Sorribes, învingătoare cu 7-6 (7/3), 6-4 în fața letonei Jelena Ostapenko, și Carla Suarez-Navarro, cap de serie nr. 4, care a dispus cu 6-4, 6-2 de germanca Mona Barthel.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor. Adrian Drăguț)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”