Moody's modifică perspectiva de rating „stabilă” pentru Italia, Republica Cehă şi Slovacia la „negativă”

Moody's modifică perspectiva de rating „stabilă” pentru Italia, Republica Cehă şi Slovacia la „negativă”

Agenţia internaţională de rating Moody's a confirmat ratingurile pe termen lung ale Italiei, Republicii Cehe şi Slovaciei în valute străine şi naţionale la nivelurile anterioare („Baa3”, „Aa3” şi, respectiv, „A2”, dar a schimbat perspectiva din „ stabil" la "negativ", se precizează în comunicatele de presă ale agenţiei, publicate vineri pe site -ul acesteia.

Potrivit analiştilor agenţiei, perspectiva „negativă” pentru ratingul Republicii Cehe şi Slovaciei se datorează faptului că aceste ţări sunt dependente în mare măsură de resursele energetice ruseşti, a căror aprovizionare către ţările UE a scăzut recent.

Consecinţele negative ale evenimentelor din Ucraina şi schimbările politice interne sunt indicate ca motive pentru înrăutăţirea perspectivei de rating pentru Italia.

Perspectiva de rating de la analiştii Moody's poate fi „pozitivă”, „negativă”, „stabilă” şi „în dezvoltare”. Un rating de credit „Baa3” este atribuit obligaţiunilor cu risc de credit moderat. Notele cu nota „Aa3” sunt supuse unui risc de credit neglijabil. Analiştii atribuie un rating de credit de „A2” obligaţiunilor supuse unui risc de credit scăzut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale