Moody's reconfirmă ratingul Baa3 al României pentru datoria pe termen lung însă modifică perspectiva de la pozitivă la stabilă

Moody's reconfirmă ratingul Baa3 al României pentru datoria pe termen lung însă modifică perspectiva de la pozitivă la stabilă

Agenția de evaluare financiară Moody's a reconfirmat ratingul Baa3 al României pentru datoria pe termen lung și perspectiva stabilă acordată de către celelalte agenții de rating, informează Ministerul Finanțelor Publice.

Agenția de rating a menținut calificativul Baa3 pentru datoria pe termen lung și cel de P-3 pentru datoria pe termen scurt, modificând însă perspectiva la stabilă, de la pozitivă, similar cu nivelul acordat de către celelalte agenții de rating — Standard & Poor's, Fitch și JCRA.

'Creșterea economică sustenabilă, îmbunătățirea cadrului instituțional și continuarea reformelor structurale, precum și nivelul scăzut al datoriei publice, vor contribui la îmbunătățirea în viitor a ratingului de țară', a afirmat Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice.

În acest an, toate cele patru agenții de evaluare financiară au reconfirmat ratingurile României.

Astfel, decizia Moody's vine la două săptămâni după ce și agenția de evaluare financiară Standard & Poor's a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută și monedă locală, cu perspectivă stabilă.

La sfârșitul lunii martie a acestui an, agenția de rating japoneză JCR a anunțat menținerea perspectivei stabile și reconfirmarea rating-ului de țară acordat României (BBB/BBB+) pentru datoria pe termen lung în valută și în moneda locală.

O acțiune similară a venit la începutul acestui an și din partea agenției de evaluare financiară Fitch Ratings, care a confirmat ratingurile pentru datoriile pe termen lung în valută și monedă locală ale României la "BBB minus", perspectiva asociată pentru ambele calificative fiind stabilă.

Ratingul "BBB minus" este de tip "investment grade" (recomandat pentru investiții).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...