Moral scăzut în rândul noilor recruți ai Moscovei. Soldații chemați la mobilizare se îmbată și sar la bătaie VIDEO

Moral scăzut în rândul noilor recruți ai Moscovei. Soldații chemați la mobilizare se îmbată și sar la bătaie VIDEO

O înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de un jurnalist belarus pare să surprindă soldați recent mobilizați angajați într-o încăierare la beție.

Mobilizarea parțială decretată de Putin a stârnit nemulțumire în Rusia FOTO Arhivă

Videoclipul, filmat în regiunea Iujno-Kurilsk din regiunea Sahalin, arată un bărbat vizibil turmentat încercând să-l lovească și îmbrâncindu-l pe un altul, îmbrăcat in uniformă militară, în timp ce un autobuz așteaptă cu ușile deschise în spatele lor. Ceilalți bărbați din grup încearcă să-l oprească și să-l calmeze. Insider nu a putut să verifice filmarea în mod independent.

După decretarea mobilizării parțiale pentru războiul din Ucraina, care a stârnit furie și proteste în Rusia, vânzarea de alcool pe o rază de 300 de metri de bazele militare a fost interzisă în unele regiuni estice ale Rusiei, potrivit unor relatări.

În urma anunțului privind mobilizarea rezerviștilor, oficialii ruși au revenit cu precizări, declarând că circa 300.000 de cetățeni cu experiență militară vor fi înrolați imediat.

Incidentele provocate de beția soldaților ruși au fost frecvente în cursul invaziei Ucrainei, un schimb de focuri între soldați beți în orașul ucrainean ocupat Herson soldându-se cu cel puțin trei morți.

De altfel, în zilele premergătoare invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie, spionii ucraineni trimiși în Rusia pentru a supraveghea armata rusă au întâlnit „o mulțime” de soldați beți, a relatat Washington Post.

Soldații ruși trimiși să lupte în Ucraina au dat la schimb combustibil și alte provizii pentru alcool, a declarat pentru Post un oficial ucrainean care a examinat rapoartele serviciilor.

Moralul slab în rândul soldaților ruși este adesea atribuit problemelor legate de consumul excesiv de alcool, dar și tensiunilor interne.

Incidentele legate de convocarea populației în armată apar în contextul în care candidați nepotriviți sunt înrolați în cea mai recentă cursă a Moscovei de a-și mări efectivele armatei din Ucraina, inclusiv minori și bătrâni cu probleme grave de sănătate.

"Apelul președintelui Putin de a mobiliza parțial cetățenii ruși, chemându-i să lupte în Ucraina, reflectă dificultățile Kremlinului pe câmpul de luptă, lipsa de popularitate a războiului și absența dorinței a rușilor de a lupta în acest război", a transmis secretarul de stat american Antony Blinken.

Scăderea drastică a moralului în rândul rușilor a fost deseori atribuită unor astfel de probleme din cadrul armatei, un raport de informații al Ministerului britanic al Apărării afirmând că "impactul provocărilor Rusiei în ceea ce privește personalul s-a agravat tot mai mult".

Luni, vorbind reporterilor, un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat: „Vedem cum Kremlinul se străduiește din ce în ce mai mult să găsească noi recruți pentru a-și completa rândurile subțiri, iar rușii au performanțe atât de slabe încât veștile din provincia Harkov i-au determinat pe mulți voluntari ruși să refuze să lupte".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...