Mormântul unui renumit dramaturg asiatic, supranumit "Shakespeare al Chinei", descoperit în estul țării

Mormântul unui renumit dramaturg asiatic, supranumit "Shakespeare al Chinei", descoperit în estul țării

Arheologii au descoperit mormântul unui renumit dramaturg asiatic, supranumit "Shakespeare al Chinei" și care a trăit în timpul dinastiei Ming, în provincia Jiangxi din estul țării, a anunțat luni presa de stat chineză, citată de DPA.

Sursa fotografii: China Xinhua News / Facebook

Mormântul dramaturgului Tang Xianzu a fost găsit în localitatea Fuzhou la sfârșitul anului trecut (înainte de a-i fi confirmată identitatea, n.r.), sub ruinele clădirilor unor fabrici construite în anii 1950.

Peste 40 de morminte au fost găsite în acestă zonă, majoritatea lor datând din timpul dinastiei Ming (1368-1644), a precizat Xu Changqing, directorul Institutului de Cercetări Arheologice și pentru Relicve Culturale din provincia Jiangxi.

Tang Xianzu a scris patru piese de teatru majore — "Acul de păr purpuriu", "Pavilionul bujorilor", "Un vis sub creanga de sud" și "Visul lui Handan" — care, la fel ca operele lui Shakespeare, sunt jucate și în zilele noastre.

"Această descoperire este importantă, deoarece ne spune multe lucruri despre viața lui Tang, arborele lui genealogic și relațiile cu ceilalți membri ai familiei sale", a declarat Mao Peiqi, vicepreședinte al Societății Chineze de Studiere a Istoriei Dinastiei Ming.
Tang Xianzu a trăit în aceeași epocă cu William Shakespeare și a murit în același an cu celebrul scriitor britanic.

Arheologii au descoperit în mormântul său și șase epitafuri — despre care anumiți experți cred că ar fi scrise chiar de dramaturgul chinez — precum și mormintele celei de-a doua și a treia soții ale sale.

"Epitafurile pot să ne ajute să învățăm mai multe despre caligrafia, arta și literatura din epoca în care a trăit Tang", a adăugat Xu Changqing.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”