Moscova acuză SUA că periclitează securitatea rezidenților ruși prin percheziționarea consulatului din San Francisco

Moscova acuză SUA că periclitează securitatea rezidenților ruși prin percheziționarea consulatului din San Francisco

Ministerul de externe de la Moscova a acuzat vineri Statele Unite că periclitează securitatea cetățenilor ruși prin percheziționarea consulatului Rusiei din San Francisco, informează agențiile internaționale de presă.

Washingtonul a cerut joi Moscovei să închidă consulatul în 48 de ore . Vineri, serviciile americane de securitate și-au anunțat intenția de a percheziționa sâmbătă clădirea și locuințele angajaților consulatului.

"Cererea autorităților americane creează o amenințare directă pentru securitatea cetățenilor ruși", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, într-un comunicat citat de AFP.

Vineri, pompierii din San Francisco au fost alertați, la ora 11.40, privind un posibil incendiu la consulatul rus, relatează DPA. Departamentul pompierilor a anunțat că în urma verificărilor s-a dovedit că fumul negru semnalat ieșea doar pe hornul clădirii.

Departamentul de Stat al SUA a ordonat și închiderea unor anexe ale misiunilor diplomatice ruse, una a ambasadei din Washington și una a consulatului din New York. Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a criticat Statele Unite pentru acordarea unui termen de numai 48 de ore și pentru expulzarea a 35 de angajați și a familiilor acestora .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…