Moscova ameninţă că va răspunde sancţiunilor ''ostile'' anunţate de Londra (ambasadă)

Moscova ameninţă că va răspunde sancţiunilor ''ostile'' anunţate de Londra (ambasadă)

Moscova a ameninţat luni că va răspunde sancţiunilor ''ostile'' anunţate de Londra împotriva a 49 de persoane şi organizaţii, dintre care 25 din Rusia, în cadrul unui nou mecanism de pedepsire a încălcărilor drepturilor omului, relatează AFP.

"Rusia îşi păstrează dreptul de a lua măsuri de represalii în legătură cu decizia ostilă a Regatului Unit", a indicat într-un comunicat ambasada Rusiei la Londra.

Ministerul de Externe de la Londra a publicat o 'listă neagră' ce include numele a 25 de ruşi implicaţi în moartea în detenţie, în 2009, a lui Serghei Magniţki, după ce a denunţat o amplă reţea de corupţie.

Printre cei 25 se află Aleksandr Bastrîkin, şeful puternicei Comisii de anchetă, organism ce depinde direct de Kremlin, responsabil cu principalele anchete în Rusia.

Pe listă figurează şi 20 de saudiţi suspectaţi de implicare în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, în 2018, la Istanbul.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu