Moscova ar trimite deținute pe linia frontului din Ucraina, pentru a compensa pierderile suferite

Moscova ar trimite deținute pe linia frontului din Ucraina, pentru a compensa pierderile suferite

Moscova ar trimite pentru prima dată femei prizoniere pe linia frontului din Ucraina. Din pricina „pierderilor grele”, președintele rus Vladimir Putin a căutat „surse alternative de refacere a forței de luptă”, a transmis armata ucraineană, relatează Daily Mail.

Romanova susține că circa 100 de femei au fost trimise în Ucraina. FOTO Profimedia (Arhivă)

Săptămâna trecută a avut loc o deplasare spre regiunea Donețk a unui tren cu locuri rezervate pentru transportul prizonierilor. Unul dintre vagoane era destinat femeilor condamnate”, a mai informat armata ucraineană.

La începutul săptămânii, au existat rapoarte conform cărora Moscova ar fi mutat femei condamnate la Kuschevka, în regiunea Krasnodar, aproape de zona de război.

La Kuschevka, unele femei prizoniere, eliberate în cadrul unui program legat de efortul de război, au fost puse să lucreze pe câmp, precum și în „sere și grajduri”, urmând probabil să fie desfășurate pe front.

Olga Romanova, șefa organizației „Rusia în spatele gratiilor”, este de părere că circa 100 de femei au fost trimise în Ucraina.

Prizonierele au fost recrutate de Rusia cu zecile de mii pentru războiul din Ucraina, promițându-le acestora amnistie în schimbul a șase luni de serviciu militar . În acest fel, criminali, violatori și alți infractori violenți au fost eliberați și, în cele din urmă, grațiați de președintele rus Vladimir Putin, majoritatea pușcăriașilor servind în gruparea de mercenari Wagner.

Însă, liderul mercenarilor ruși, Evgheni Prigojin, supranumit „bucătarul lui Putin”, a declarat în urmă cu o lună că grupul său nu mai recrutează prizonieri pentru a lupta în Ucraina .

Cu toate acestea, există în prezent probe că ministerul rus al Apărării înrolează direct deținuți.

În urmă cu o lună, Statul Major al Ucrainei a afirmat că Moscova „încearcă în mod activ să recruteze femei condamnate pentru a participa la ostilități”. Unele fuseseră recrutate dintr-o colonie penitenciară de femei din Snezhnoye, un oraș din regiunea ocupată Donțek.

Se știe, de asemenea, că ele sunt trimise pe teritoriul Federației Ruse pentru a fi instruite”, a mai transmis Statul Major al Ucrainei.

Câteva sute de femei aflate în închisorile din regiunea Sverdlovsk i-au solicitat deputatului local Viaceslav Wegner să le trimită în Ucraina, conform unor relatări.

„Bucătarul lui Putin” a afirmat că a existat o „rezistență” în rândul autorităților ruse de a desfășura femei în zona de război. Totuși, rapoartele indică faptul că femeile se află pe câmpul de luptă, deși nu este cunoscut rolul lor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro