Moscova cere eliberarea unor membri ai personalului ambasadei ruse din Kiev, reţinuţi joi

Moscova cere eliberarea unor membri ai personalului ambasadei ruse din Kiev, reţinuţi joi

Rusia a anunţat vineri că mai mulţi membri ai personalului ambasadei ruse la Kiev au fost reţinuţi joi şi a cerut eliberarea imediată a acestora, relatează agenţia Itar-Tass, în pagina electronică.

Moscova cere eliberarea unor membri ai personalului ambasadei ruse din Kiev, reţinuţi joi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cerem încetarea provocărilor la adresa instituţiilor diplomatice ruseşti din Ucraina şi a membrilor personalului diplomatic", a afirmat Ministerul rus de Externe.

Conform ministerului, "o altă acţiune revoltătoare împotriva gărzilor de securitate din cadrul ambasadei ruse, inclusiv a gărzii personale a ambasadorului", a avut loc la Kiev joi. Aceştia au fost deţinuţi la ieşirea dintr-o cafenea, sub pretextul fals că ar avea grenade, în pofida faptului că au prezentat paşapoartele diplomatice, a precizat sursa citată.

"Cerem eliberarea imediată a membrilor personalului diplomatic şi prevenirea oricăror încălcări viitoare ale convenţiilor internaţionale privind imunitatea diplomatică", a adăugat ministerul.

Rusia cere părţilor ucrainene şi partenerilor occidentali să dea dovadă de bunăvoinţă pentru rezolvarea problemelor exclusiv prin mijloace paşnice, a adăugat Ministerul de Externe de la Moscova.

"Rusia va face tot posibilul să creeze condiţiile pentru rezolvarea crizei prin negocieri, prin consolidarea încrederii între părţile aflate în conflict şi adoptarea unor măsuri concrete pentru detensionarea situaţiei şi ajutarea civililor", a conchis ministerul.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică în PSD ar fi în desfășurare o „lovitură de palat”...

2 „Gaura neagră a lui Ciolacu”, subiectul unui nou articol... Cam picant...

3 VIDEO Răsturnare de situație în cazul doctoriței românce ucisă în Franța?

4 Decizie penibilă a justiției din Ro / Tânăra din Gorj, condamnată la închisoare cu executare pentru că a păcălit un italian că se mărită

5 Frate, cine e asta? / Ar fi intermediat șpaga în Dosarul ASSMB, consilieră a lui Vâlcov și chiriașă în patru case de vacanță din Tenerife, Mallorca, Ma…