Moscova dezminte orice implicare în atacul cibernetic împotriva unor oleoducte americane

Moscova dezminte orice implicare în atacul cibernetic împotriva unor oleoducte americane

Ambasada Federaţiei Ruse în SUA a dezminţit marţi orice implicare a Moscovei în atacul informatic ce a paralizat unul dintre cei mai mari operatori de oleoducte americani, atac pe care preşedintele Joe Biden l-a imputat unui grup infracţional care operează din Rusia, informează AFP.

Chiar dacă Biden nu a acuzat direct Kremlinul că s-ar afla la originea acestui atac, afirmând că "în acest stadiu" nu are dovezi privind implicarea unui stat, el a subliniat că, în condiţiile în care grupul se află în Rusia, "ei (ruşii) au o anumită responsabilitate".


"Rusia nu întreprinde activităţi 'răuvoitoare' în spaţiul cibernetic", a replicat marţi ambasada rusă în SUA pe pagina sa de Facebook , denunţând de asemenea "fabulaţiile fără fundament ale unor jurnalişti" care au acuzat Moscova. "Rusia a pledat întotdeauna pentru un dialog profesional cu SUA asupra problemelor de securitate informatică internaţională", a continuat ambasada.

Joe Biden a imputat acest atac, care a vizat unul dintre cei mai mari distribuitori de carburanţi din SUA, societatea Colonial Pipeline, grupului Darkside, apărut anul trecut şi specializat în atacuri de ransomware împotriva companiilor mari şi mijlocii, cărora le cere mii sau chiar milioane de dolari pentru a le debloca sistemele. Grupul mai sustrage date confidenţiale ale victimelor, mai ales ale celor cu sediul în ţări occidentale, şi ameninţă că le va da publicităţii dacă răscumpărarea nu va fi plătită.

Rusia a fost acuzată de mai multe serii de atacuri cibernetice în ultimii ani, mai ales în SUA şi în Europa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro