Moscova le permite din nou cetățenilor ruși să se deplaseze cu avionul în Turcia

Moscova le permite din nou cetățenilor ruși să se deplaseze cu avionul în Turcia

Moscova a ridicat vineri interdicția ca cetățenii ruși să se deplaseze în Turcia cu avionul, instaurată în urma tentativei de puci de vinerea trecută, iar compania Aeroflot a anunțat imediat reluarea zborurilor, relatează AFP.

"Începând cu 22 iulie, toate zborurile regulate spre Turcia de pe teritoriul rus sunt restabilite", a anunțat Ministerul Transporturilor într-un comunicat transmis în noaptea de joi spre vineri.

Decizia a fost anunțată după ce autoritățile turce ar fi dat asigurări "că au fost luate măsuri pentru a garanta securitatea cetățenilor ruși" care călătoresc în Turcia.

Compania aeriană rusă Aeroflot a confirmat că a reluat zborurile spre Turcia la miezul nopții.

La începutul lunii iulie, Rusia a ridicat restricțiile pe care le-a impus călătoriilor organizate spre Turcia după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan și-a cerut scuze pentru doborârea, anul trecut, a unui bombardier rus de către aviația turcă , un caz care a provocat o gravă criză diplomatică între cele două țări.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…