Moscova susţine că a cucerit oraşul Bahmut

Moscova susţine că a cucerit oraşul Bahmut

Moscova a revendicat sâmbătă seara cucerirea completă a oraşului Bahmut, epicentrul luptelor din estul Ucrainei şi scena celei mai lungi şi sângeroase bătălii din ţară de la asaltul rusesc din februarie 2022, comentează AFP.

FOTO Profimedia

"În urma acţiunilor ofensive ale unităţilor de asalt Wagner, cu sprijinul artileriei şi al aviaţiei din unitatea +Sud+, eliberarea oraşului Artemivsk este completă", a afirmat ministerul rus al apărării, folosind numele sovietic al localităţii Bahmut.

Viceministrul ucrainean al apărării Ganna Maliar afirmase mai devreme pe Telegram că apărătorii ucraineni controlează în continuare "anumite instalaţii industriale şi infrastructuri", precum şi clădiri de apartamente, deşi "situaţia (este) critică".

Anunţul Moscovei a urmat celui făcut de liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, care cu câteva ore mai devreme revendicase capturarea oraşului, epicentru al luptelor.

Dacă va fi confirmată, capturarea oraşului Bahmut ar permite Rusiei să afişeze o victorie după o serie de înfrângeri umilitoare. Ar interveni, de asemenea, înaintea unei contraofensive de amploare pe care Kievul spune că o pregăteşte de luni de zile.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, după comunicatul de presă ministerului apărării, a felicitat grupul Wagner şi armata pentru "finalizarea operaţiunii (care a făcut posibilă) eliberarea oraşului Artemivsk", potrivit unui comunicat al Kremlinului preluat de către agenţiile ruse de presă, printre care TASS.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Andrei Tiberiu Maria, adică Smiley, a rămas fără carnet

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

4 „Un student haios devenit o jigodie. Un tânăr de treabă ajuns o otreapă”

5 România a turtit un pic pălăria Austriei într-o speță NATO, dar poate mult mai mult...