Motivațiile bărbatului care a ucis 26 de oameni în Texas erau "de ordin familial" (poliția)

Motivațiile bărbatului care a ucis 26 de oameni în Texas erau "de ordin familial" (poliția)

Bărbatul care a ucis duminică 26 de oameni într-o biserică din Texas a acționat astfel probabil din cauza unui "diferend familial", a declarat luni Freeman Martin, purtător de cuvânt al Departamentului pentru Siguranță Publică din Texas, informează AFP și Reuters.

"Exista un diferend în această familie", a spus Freeman, explicând că soacra lui Devin Patrick Kelley frecventa această biserică. "Știm că el a trimis amenințări... că ea a primit mesaje de amenințare de la el", a spus Freeman Martin.

Fost caporal al forțelor aeriene americane, Devin Patrick Kelley a fost judecat de o curte marțială în 2012 pentru violențe împotriva soției și copilului său.

Niciun membru al familiei soției sale nu era totuși prezent duminică în First Baptist Church din Sutherland Springs, o mică biserică din lemn, cum există în multe locuri din SUA, a declarat mai devreme șeriful comitatului, Joe Tackitt. "Nu știm de ce a venit el în acea zi", a spus șeriful.

După ce a încercat să fugă de la locul masacrului, Devin Patrick Kelley s-a sinucis. Potrivit lui Tackitt, a avut loc un schimb de focuri între bărbatul înarmat și doi cetățeni care aveau la rândul lor arme, în timpul unei urmăriri cu mașini după atacul din biserică. Atunci când mașina sa a cedat, Devin Patrick Kelley și-a tras un glonț care i-a cauzat moartea.

Masacrul de duminică este ce mai sângeros din istoria acestui stat din sudul SUA și unul dintre cele mai sângeroase din istoria modernă a SUA.

Victimele lui Devin Patrick Kelley aveau vârste cuprinse între 18 luni și 77 de ani, au precizat autoritățile. Printre cei 26 de morți se numără opt persoane membre ale aceleiași familii, dintre care o femeie însărcinată în cinci luni și trei dintre copiii săi. Fiica pastorului, în vârstă de 14 ani, a fost de asemenea ucisă.

Alte cel puțin 20 de persoane au fost rănite. Zece dintre ele sunt într-o stare calificată drept "critică".

Președintele american Donald Trump, în prezent în turneu în Asia, a denunțat un "act diabolic" și a ordonat coborârea în bernă a drapelelor la Casa Albă și pe clădirile publice. Cu toate acestea, Donald Trump a declarat luni, într-o conferință de presă la Tokyo, că atacul armat comis duminică ține de sănătatea mintală a autorului masacrului și nu pune problema reglementării regimului armelor de foc.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 A comis-o! Un sfârc nărăvaș a sărit din cupa sutienului Biancăi Drăgușanu!