Motivul demisiei lui Roberto Mancini de la naționala Italiei: banii arabilor

Motivul demisiei lui Roberto Mancini de la naționala Italiei: banii arabilor

Roberto Mancini (58 ani) și-a dat duminică demisia din funcția de selecționer al naționalei Italiei. Presa arabă a dezvăluit că motivul gestului neașteptat a fost faptul că i s-a oferit postul de selecționer al naționalei Arabiei Saudite.

Roberto Mancini a decis să părăsească banca tehnică a Italiei. FOTO Profimedia

5 ani a stat Roberto Mancini pe banca Italiei, timp în care a câștigat Euro 2020 (disputat în 2021), dar a și ratat două calificări consecutive la Cupa Mondială, în 2018 și 2022. Acum, Squadra Azzura se află pe locul 3 în grupa de calificare la Euro 2024, cu o victorie și o înfrângere, în spatele Angliei și Ucrainei.

Prima impresie a fanilor a fost că demisia lui Mancini a venit pentru a nu compromite o nouă calificare. Însă presa din Golf susține că antrenorul se află în negocieri pentru a prelua postul de selecționer al naționalei saudite, rămas vacant după plecarea francezului Herve Renard (54 de ani), care a părăsit funcția după Campionatul Mondial din Qatar.

Contract pe 3 ani în Arabia Saudită

Și cum banii arabilor aspiră o bună parte a cremei fotbalului european, Roberto Mancini nu a spus nu ofertei pe care a primit-o din partea federației de la Riad. Numirea lui pe banca naționalei Arabiei Saudite ar reprezenta o chestiune de timp, scrie publicația arabă Win Win. Astăzi ar urma să aibă negocierile finale, în urma cărora cele două părți vor bate palma pentru un contract pe 3 ani.

În locul lui Roberto Mancini, primele două nume vehiculate în presa italiană sunt ale lui Luciano Spalletti, care a cucerit titlul cu Napoli în sezonul trecut, și Antonio Conte, liber de contract în acest moment.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”