Motivul pentru care contraofensiva ucraineană din sudul regiunii Herson întâmpină dificultăți

Motivul pentru care contraofensiva ucraineană din sudul regiunii Herson întâmpină dificultăți

Contraofensiva ucraineană împotriva forțelor rusești din sudul regiunii Herson se dovedește a fi mai dificilă decât a fost în nord-est din cauza vremii umede și a terenului, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, relatează Reuters .

Reznikov: „Părerea mea personală este că Putin nu va folosi arme nucleare” FOTO: Profimedia

Forțele Kievului exercită presiuni asupra trupelor ruse în regiunea Herson, importantă din punct de vedere strategic și ocupată de Moscova de la începutul invaziei sale din 24 februarie, amenințăndu-l pe președintele Vladimir Putin cu un alt mare regres pe câmpul de luptă.

În primul rând, sudul Ucrainei este o regiune agricolă și avem o mulțime de canale de irigații și de alimentare cu apă, iar rușii le folosesc ca tranșee”, a declarat ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, într-o conferință de presă. „E mai convenabil pentru ei”.

"Al doilea motiv sunt condițiile meteorologice. Acesta este sezonul ploios și este foarte dificil să folosești vehicule de transport de luptă cu roți", a spus el, adăugând că acest lucru a redus opțiunile pentru forțele armate ale Ucrainei.

Campania de contraofensivă în direcția Herson este mai dificilă decât în ​​direcția Harkov”, a adăugat el.

Reznikov nu a oferit detalii cu privire la planurile Kievului privind regiunile din sud.

Perspectiva unui nou regres pentru Rusia după ce trupele sale s-au retras de la Kiev și mai târziu în nord-est a alimentat temerile că Moscova ar putea folosi o armă nucleară. Putin a avertizat în repetate rânduri că Rusia are dreptul de a se apăra folosind toate armele sale.

Cu toate acestea, Reznikov a spus: „Părerea mea personală este că Putin nu va folosi arme nucleare”.

Moscova, care deține cel mai mare arsenal nuclear din lume, a lansat, începând cu 10 octombrie, mai multe atacuri cu rachete (convenționale) și drone care au vizat infrastructura energetică a Ucrainei. Potrivit Kievului până la 40% din rețeaua electrică a Ucrainei a fost deteriorată.

Iarna temperaturile pot scădea cu mult sub zero grade Celsius, iar Kievul a cerut partenerilor străini să-și intensifice livrările de de sisteme de apărare antiaeriană pentru a-i ajuta.

Reznikov a spus că se așteaptă ca SUA să livreze Ucrainei sisteme sofisticate de apărare aeriană NASAMS în următoarele 10 zile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”