Motivul pentru care Macron a cerut amânarea vizitei regelui Charles în Franța

Motivul pentru care Macron a cerut amânarea vizitei regelui Charles în Franța

Președintele francez, Emmanuel Macron, a transmis o cerere către guvernul britanic pentru o amânare a vizitei regelui Charles al III-lea, promisă la sfârșitul acestei săptămâni. Informația a fost făcută publică vineri, de către Downing Street.

Regele Charles a trebui să amâne vizita în Franța

Această decizie a fost luată cu acordul tuturor părţilor, după ce preşedintele Franţei a cerut guvernului britanic să amâne vizita”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului Rishi Sunak, după ce Palatul Elysee anunţase amânarea vizitei din cauza mişcărilor de protest în Franţa împotriva reformei pensiilor, scrie Agerpres.

Reacţionând la anunţ, regele Charles al III-lea şi soţia sa, Camilla, s-au declarat nerăbdători să îşi reprogrameze vizita „de îndată ce vor putea fi găsite date”.

Majestăţile lor se bucură de oportunitatea de a efectua o vizită în Franţa de îndată ce vor putea fi găsite date”, a transmis Palatul într-un comunicat.

Cuplul regal urma să se afle de duminică până miercuri în Franţa în prima sa vizită de stat, urmată de o alta în Germania. Aceasta din urmă a fost menţinută , a precizat Palatul Buckingham.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pașaportul biologic al lui Halep, explicații ca nuca-n perete. Trei argumente copilărești, demontate pe loc de tribunal

2 VIDEO Ce vedeți în imagine este real!

3 Un pilot militar din Garda Națională a „defectat” la Ambasada SUA din Emirate! Le-a spus americanilor că nu vrea să lupte contra Ucrainei și s-a oferi…

4 VIDEO În ce limbă or fi vorbit? / Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la producătorul rus să se plângă de calitatea vehiculelor capturate

5 Un nou gest cel puțin controversat al Ucrainei...