Motivul pentru care un oraș din Japonia a interzis scările rulante. Practica de a sta nemișcat nu a dat rezultate

Motivul pentru care un oraș din Japonia a interzis scările rulante. Practica de a sta nemișcat nu a dat rezultate

Scările rulante au fost interzise într-un oraș din Japonia din cauza numărului mare de accidente provocate de utilizarea incorectă a acestora. Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în Saitama a fost aplicată aceeași regulă în urmă cu doi ani.

Scările rulante, interzise într-un oraș din Japonia FOTO pexels.com

Ordinul a intrat în vigoare la Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante pentru a preveni accidentele precum căzăturile, relatează Independent .

Deși în orașul de pe coasta Pacificului este obișnuit ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să lase partea dreaptă liberă pentru cei grăbiți, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au doborât și pe alții.

Peste 800 de accidente, înregistrate în 2 ani

Deși s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scări rulante după ce persoanele cu dizabilități și persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la teama de a se ciocni și a potențialelor accidente, acestea nu au dat rezultate.

Un total de 805 accidente de scară rulantă au fost clasificate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora ” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date de la Japan Elevator Association, a raportat Japan Times.

După introducerea noii ordonanțe, autoritățile locale au difuzat reclame și au pus afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația cu privire la acest subiect.

De asemenea, ordonanța cere operatorilor din gări și din alte zone comerciale cu scări rulante să informeze utilizatorii despre noua regulă. Guvernul nu a introdus însă sancțiuni.

Nagoya nu este primul oraș care a introdus o astfel de ordonanță. Guvernul prefectural al orașului Saitama a aplicat o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

Prima scară rulantă, instalată în 1896 la New York

Prima scară rulantă funcțională a fost instalată în 1896 în Coney Island din New York. În aceeași perioadă, a fost inventat și trotuarul rulant, care a fost prezentat în 1893 la World’s Columbian Exposition din Illinois, Statele Unite ale Americii.

De-a lungul timpului, scările rulante și trotuarele rulante au evoluat în ceea ce privește designul și funcționalitatea până la modelele pe care le cunoaștem astăzi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?