Motivul pentru unul dintre cei mai citați oameni de știință din lume a fost suspendat timp de 13 ani, fără plată

Motivul pentru unul dintre cei mai citați oameni de știință din lume a fost suspendat timp de 13 ani, fără plată

Universitatea din Córdoba a decis ca Rafael Luque să fie suspendat fără plată timp de 13 ani deoarece acesta, deși era angajatul instituției, a colaborat ca cercetător și cu alte centre universitare.

Rafael Luque FOTO: Universitatea Cordoba

Chimistul spaniol Rafael Luque (44 de ani), a fost suspendat fără plată pentru următorii 13 ani de Universitatea din Córdoba din Spania. Universitatea l-a sancționat pe Luque pentru că a lucrat ca cercetător la alte centre, cum ar fi Universitatea King Saud din Riad și Universitatea Prietenia Popoarelor din Rusia din Moscova, în ciuda faptului că deține un contract finanțat din fonduri publice cu normă întreagă cu instituția spaniolă, relatează El Pais .

Luque a publicat aproximativ 700 de studii, în principal în domeniul „chimiei verzi”, care își propune să sintetizeze produse precum medicamentele și combustibilii, generând în același timp mai puține deșeuri.

Până în prezent, în acest an, Luque a publicat 58 de studii, ajungând la o rată de un studiu la fiecare 37 de ore. El a figurat pe lista celor mai citați cercetători din lume, compilată de compania specializată Clarivate, timp de cinci ani.

În 2019, Luque a semnat un contract ca cercetător la King Saud, în timp ce era profesor la Universitatea din Cordoba . Chimistul a susținut că nu a primit niciodată bani de la instituțiile saudite sau rusești, dincolo de finanțarea studiilor sale, a călătoriilor la clasa business și a hotelurilor de lux.

Fără mine, Universitatea din Córdoba va scădea 300 de locuri în clasamentul din Shanghai. S-au împușcat în picior”, spune Rafael Luque, citat de El Pais.

Luque și-a încetat activitatea la Universitatea din Cordoba pe 1 decembrie 2022, după 15 ani în care și-a desfășurat cercetările acolo.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…