Motivul pentru unul dintre cei mai citați oameni de știință din lume a fost suspendat timp de 13 ani, fără plată

Motivul pentru unul dintre cei mai citați oameni de știință din lume a fost suspendat timp de 13 ani, fără plată

Universitatea din Córdoba a decis ca Rafael Luque să fie suspendat fără plată timp de 13 ani deoarece acesta, deși era angajatul instituției, a colaborat ca cercetător și cu alte centre universitare.

Rafael Luque FOTO: Universitatea Cordoba

Chimistul spaniol Rafael Luque (44 de ani), a fost suspendat fără plată pentru următorii 13 ani de Universitatea din Córdoba din Spania. Universitatea l-a sancționat pe Luque pentru că a lucrat ca cercetător la alte centre, cum ar fi Universitatea King Saud din Riad și Universitatea Prietenia Popoarelor din Rusia din Moscova, în ciuda faptului că deține un contract finanțat din fonduri publice cu normă întreagă cu instituția spaniolă, relatează El Pais .

Luque a publicat aproximativ 700 de studii, în principal în domeniul „chimiei verzi”, care își propune să sintetizeze produse precum medicamentele și combustibilii, generând în același timp mai puține deșeuri.

Până în prezent, în acest an, Luque a publicat 58 de studii, ajungând la o rată de un studiu la fiecare 37 de ore. El a figurat pe lista celor mai citați cercetători din lume, compilată de compania specializată Clarivate, timp de cinci ani.

În 2019, Luque a semnat un contract ca cercetător la King Saud, în timp ce era profesor la Universitatea din Cordoba . Chimistul a susținut că nu a primit niciodată bani de la instituțiile saudite sau rusești, dincolo de finanțarea studiilor sale, a călătoriilor la clasa business și a hotelurilor de lux.

Fără mine, Universitatea din Córdoba va scădea 300 de locuri în clasamentul din Shanghai. S-au împușcat în picior”, spune Rafael Luque, citat de El Pais.

Luque și-a încetat activitatea la Universitatea din Cordoba pe 1 decembrie 2022, după 15 ani în care și-a desfășurat cercetările acolo.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...