Motoc: Un al treilea afgan ar fi fost arestat în legătură cu incidentul soldat cu moartea a doi militari români

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat, luni, că un al treilea afgan ar fi fost arestat în legătură cu incidentul produs la sfârșitul săptămânii trecute în apropiere de Kandahar, soldat cu moartea a doi militari români.

"Se pare că există și un al treilea afgan care ar fi fost arestat în legătură cu incidentul respectiv. Din păcate, asemenea incidente au suficiente precedente în teatrul de operații Afganistan. I-au lovit năprasnic și pe aliați ai noștri și pe americani. Au fost luate o serie de măsuri speciale pentru prevenirea și combaterea lor. Sunt implementate proceduri dedicate acestui tip de risc, dar cu toate acestea, deși recent fenomenul se diminuase și chiar la un moment dat dispăruse, într-un teatru de operații precum Afganistanul, cu un asemenea grad ridicat de risc, ele nu pot fi, din păcate, excluse", a afirmat Motoc, după ce a participat la o ceremonie de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei din al Doilea Război Mondial, cu prilejul zilei de 9 mai.

Demnitarul a precizat că ancheta militară legată de acest incident e făcută de români, cu sprijin și informații de la aliați și de la autoritățile afgane.

"A fost un schimb de focuri într-o bază a poliției speciale afgane, în care ai noștri executau misiuni de pregătire cu ei. S-a deschis focul din partea a doi purtători de uniformă a forțelor de poliție afgană, probabil polițiști afgani. Ai noștri au ripostat imediat, i-au doborât pe agresori. Din păcate, trei dintre militarii noștri din forțele pentru operații speciale au fost atinși, au fost transportați imediat la spitalul de campanie din baza militară Kandahar. Doi dintre ei s-au prăpădit — sublocotenent post-mortem Iulian Dumitrescu, sublocotenent post-mortem Adrian Vizireanu. Am fost extrem de afectat de această veste năprasnică cu atât mai mult cu cât îi vizitasem în urmă cu nu mai mult de șase zile în baza unde activau și i-am vizitat la începutul anului în unitatea de unde provin, la Buzău", a adăugat ministrul.

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

Citiți mai mult:

MApN: Doi militari români au murit și un al treilea a fost rănit în apropiere de Kandahar


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

2 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

3 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 ALERTĂ / Document / PSD dă atacul la o instituție-cheie din stat! Șerban Nicolae și Daniel Zamfir vor să-l scoată …

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume