MotoGP: Spaniolul Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Argentinei

MotoGP: Spaniolul Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Argentinei

Spaniolul Marc Marquez (Honda) a câștigat duminică în Argentina cel de-al 25-lea Mare Premiu din cariera sa la categoria regină, MotoGP, și a preluat conducerea în clasamentul Campionatului Mondial. Plecat din pole position, Marquez (23 ani), înregistrat în 34min13sec628/1000, a reușit să reziste asalturilor italianului Valentino Rossi (Yamaha), clasat în final al doilea, la 7sec679/1000.

Pe locul trei s-a clasat coechipierul lui Marquez de la Honda, spaniolul Dani Pedrosa, la 28sec100/1000.

Cu această a 25-a victorie, Marquez a preluat conducerea în Campionatul Mondial cu obiectivul de a cuceri al 3-lea titlu mondial după cele din 2013 și 2014.

Campionul mondial en titre și câștigătorul Marelui Premiu 2016 al Qatarului, Spaniolul Jorge Lorenzo (Yamaha), a abandonat în debutul cursei, după o ieșire de pe pistă în turul 5, când se afla pe locul 6.

La Moto2, în Marele Premiu al Argentinei, victoria a revenit francezului Johann Zarco (Kalex), urmat de britanicul Sam Loews (Kalex) și de germanul Jonas Folger (Kalex).

La Moto3 s-a impus surprinzător tânărul malaezian în vârstă de 17 ani Khairul Idham Pawi (Honda), urmat de spaniolul Jorge Navarro (Honda) și de sud-africanul Brad Binder (KTM).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...