MotoGP: Valentino Rossi, învingător în Marele Premiu al Spaniei

MotoGP: Valentino Rossi, învingător în Marele Premiu al Spaniei

Multiplul campion mondial italian Valentino Rossi (Yamaha) a câștigat Marele Premiu al Spaniei la motociclism viteză, clasa MotoGP, desfășurat duminică la Jerez de la Frontera.

Rossi (37 ani) a dominat cu autoritate cursa, fiind înregistrat pe distanța de 157,5 km în 45min.28sec.834/1000. El a reușind să-l devanseze cu 2,386 secunde pe spaniolul Jorge Lorenzo, coechipierul său de la Yamaha și deținătorul titlului mondial, poziția a treia fiind ocupată de un alt pilot iberic, Marc Marquez (Honda), la 7,087 sec.

"Il Dottore" a obținut cu această ocazie primul său succes după cel înregistrat anul trecut în Anglia, pe circuitul de la Silverstone. El și-a trecut astfel în palmares a 113-a victorie din carieră și a 87-a la clasa regină a motociclismului viteză.

În clasamentul general, după primele patru etape ale sezonului, lider este Marc Marquez, cu 82 pct, urmat de Jorge Lorenzo — 65 pct și Valentino Rossi — 58 pct.

La clasa Moto2, victoria a revenit britanicului Sam Lowes (Kalex), înregistrat pe 153,4 km cu timpul de 44min.58sec.624/1000, în timp ce la Moto3 s-a impus sud-africanul Brad Binder (KTM), cronometrat în 41min.29sec.882/1000 la capătul celor 147 km ai cursei.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză va avea loc pe 8 mai, când este programat Marele Premiu al Franței de la Le Mans.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…