MP cere ca Guvernul Cioloș să-și asume răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor din două tururi

Mișcarea Populară cere ca Guvernul Dacian Cioloș să-și asume răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi. "Dacă guvernul Cioloș vrea să demonstreze că este în slujba interesului național, nu prizonierul partidelor care l-au votat, că are determinarea de a lăsa în urma sa și ceva bun pentru România, să-și asume răspunderea în Parlament pe această necesară modificare de lege și atunci va constata dacă are majoritatea necesară să rămână la guvernare, sau va pleca", se afirmă într-un comunicat al MP, transmis sâmbătă AGERPRES.

Reprezentanții Mișcării Populare susțin, totodată, că este momentul ca premierul să demonstreze că înțelege "dezavantajele" alegerii primarilor într-un singur tur și enumeră în acest sens un "deficit grav de democrație", prin faptul că "primarii nu vor fi reprezentativi pentru comunitate dacă vor fi aleși cu 15-20% din voturi", dar și "menținerea în funcție a acelorași primari care știu cum să mintă și păcălească alegătorii cu pomeni electorale".

Reprezentanții MP susțin, totodată, că, în timp ce președintele țării, președintele CCR, forțe politice importante se pronunță în favoarea alegerii primarilor în două tururi, "dl. Cioloș tremură de frica amenințărilor lui Liviu Dragnea".

MP conchide că, în cazul în care nu va modifica legea, "istoria va menționa guvernarea Cioloș la capitolul 'guvernări inutile'".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios