MS: Analiza situaţiei epidemiologice pe judeţe, făcută publică; în Bucureşti - 1,12 rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19

MS: Analiza situaţiei epidemiologice pe judeţe, făcută publică; în Bucureşti - 1,12 rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19

Analiza situaţiei epidemiologice din fiecare judeţ, care cuprinde numărul de cazuri nou confirmate de COVID-19 în ultimele 14 zile, inclusiv 6 septembrie, realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică a fost făcută luni publică .

Aceasta este necesară pentru stabilirea scenariului privind începerea noului an şcolar.

Potrivit MS, în Capitală, rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 la 1.000 de locuitori este de 1,12, ceea ce înseamnă că Bucureştiul se încadrează în scenariul al doilea (galben), adică între 1 - 3 cazuri, privind revenirea copiilor la cursuri.


Sursa foto: ms.ro


Ministerul Sănătăţii mai arată că, la nivelul ţării, în scenariul ''roşu'' se situează 43 de localităţi, 410 în ''galben'' şi 2.728 în ''verde'' .

În context, Ministerul Sănătăţii anunţă că în această săptămână vor fi stabilite scenariile privind organizarea activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

"Astăzi, 7 septembrie, toate direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor informa Inspectoratele Şcolare Judeţene/al Municipiului Bucureşti, respectiv senatele universitare ale instituţiilor de învăţământ superior şi Comitetele Judeţene / al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU/CMBSU) cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi, iar până la data de 10 septembrie, în funcţie de aceste date, de particularităţile locale, de infrastructura şi resursele umane ale fiecărei unităţi de învăţământ în parte, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ va propune Inspectoratului Şcolar Judeţean/al Municipiului Bucureşti aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, conform Ordinului ministrului Educaţiei şi Cercetării şi al ministrului Sănătăţii 5.487/1.494/ 01.09.2020", precizează MS într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă (CJSU/CMBSU) vor emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020 - 2021.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenţei cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Scenariul 1 (0- 1 cazuri) prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, Scenariul 2 (1- 3 cazuri) - participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 3 (3 - 50 de cazuri) prevede participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi / lecţii online.

"Fiecare unitate şcolară va decide şi îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susţinem necesitatea începerii activităţii în unităţile de învăţământ şi atât Ministerul Sănătăţii, cât şi direcţiile de sănătate publică şi INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, citat în comunicat.

Analiza situaţiei epidemiologice care cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6.09.2020) realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică din data de 7 septembrie, ora 10,00, este prezentată pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, secţiunea Analiza epidemiologică pe judeţe pentru începerea anului şcolar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am văzut poza şi mi-am dat seama că nu se leagă ceva” / Lunetistul care a ucis un terorist de la 3,5 km contrazice FBI-ul în cazul atentatului asupra l…

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

4 Imagini istorice din anii '70 / De frica rușilor, Transfăgărăşanul a fost construit în doar patru ani

5 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)