MS: Bărbatul cu arsuri prin electrocuţie transferat în Belgia la finalul lunii ianuarie a murit

MS: Bărbatul cu arsuri prin electrocuţie transferat în Belgia la finalul lunii ianuarie a murit

Bărbatul de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie, a suferit o arsură prin electrocuţie pe aproximativ 64% din suprafaţa corporală şi politraumatism prin cădere de la înălţime şi care a fost transferat la un spital din Belgia a murit, a informat luni Ministerul Sănătăţii.

Pacientul fusese transportat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar, apoi, în data de 21 ianuarie, a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată "din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne", iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti .

A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naţionale, la Centre des Grands Brules - IMTR din cadrul Grand Hopital de Charleroi din Loverval, Belgia .

"Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unităţi medicale din România unde a fost internat pacientul, pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului", precizează MS. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...