MS: Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă

MS: Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă

Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare şi tratament, susţine Ministerul Sănătăţii, cu prilejul Zilei Internaţionale a medicului de familie.

Într-un mesaj transmis joi pe pagina de Facebook a instituţiei, MS afirmă că medicul de familie are o importanţă majoră în promovarea prevenţiei şi a unui stil de viaţă sănătos.

"Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare şi tratament. Rolul esenţial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistenţă medicală. El are o importanţă majoră în promovarea prevenţiei şi a unui stil de viaţă sănătos. Ministerul Sănătăţii apreciază activitatea medicilor de familie şi cunoaşte nevoile, dar şi responsabilităţile, acestui sector. În anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente", susţine sursa citată.

MS aminteşte că în acest an medicii de familie au fost implicaţi în testarea gratuită a persoanelor pentru COVID-19. Totodată, în conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată numai în cabinetele medicilor de familie.

Conducerea Ministerului Sănătăţii afirmă că urmăreşte "un parteneriat solid" cu medicii de familie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale