Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, un fost pușcăriaș recidivist

Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, un fost pușcăriaș recidivist

După ce și-a pus subalternii să întârzie prin plângeri la instanță preluarea mandatului de către Nicușor Dan, pe ultima sută de metri, Gabriela Firea mai încearcă să dea niște lovituri de imagine utile pentru 6 decembrie, dezvăluie  Curentul .

Cea mai recentă este anunțarea de Primăria pe care încă o conduce, lansarea de către DGASMB a proiectului „Protejați împotriva COVID!”, ID 138240, proiect cofinanţat din Fondurile Europene Structurale și de Investiții, valoarea totală aprobată prin contractul de finanţare fiind de 3.288.969,78 lei. Obiectivul proiectului vizează limitarea răspândirii virusului, precum și a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra beneficiarilor Centrului Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente – Berceni, Centrului Rezidențial ”Sfânta Teodora” și ai Căminului pentru Persoane Vârstnice Acad. N. Cajal, aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Responsabil Tehnic e un fost pușcăriaș

Ca să gestioneze cele 3,3 milioane de lei, echipa lui Firea l-a nominalizat pe Cristian Petrișor Iftene fost pușcăriaș recidivist, ultima sa condamnare datând din 29 ianuarie 2015 când prin sentința nr. 142/A/29.01.2015 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală, Iftene a fost condamnat la închisoare cu executare pentru înșelăciune, victime fiind chiar 13 persoane vătămate ce locuiau la Centrul de Asistență Socială „Sf.Ioan” și de la care acesta ceruse suma de câte 100 lei, profitând de calitatea sa de coordonator al centrului și inducându-le în eroare că nu vor mai beneficia altfel de serviciile sociale. Deși suma a fost mică, de doar 1300 de lei, pentru că era recidivist, judecătorii l-au condamnat la închisoare cu executare

Iftene și-a recunoscut faptele și a reușit chiar să înapoieze banii către cinci din cei 13 amărăți, declarând în fața instanței că pe restul nu i-a putut găsi.

După ce a executat închisoarea, în mod cu totul și cu totul surprinzător, Iftene s-a reîntors în aceeași funcție de manager al Centrului de Asistență Socială „Sf.Ioan”, îngrozitorul loc unde, în luna noiembrie 2017, reporterul Matei Bărbulescu de la Casa Jurnalistului a locuit sub acoperire timp de două săptămâni.

Jurnalistul a descoperit că agenții de pază trezeau noaptea din somn persoanele cazate și le trimiteau după droguri. Condițiile din centru erau îngrozitoare, saltele rupte, gândaci, ploșnițe. Confruntat de jurnaliști, Iftene a dat vina pe beneficiari, adică cei de la care acesta încasa cu nesimțire câte 100 de lei pentru a le oferi câte un pat. Vezi cum a mințit Iftene în interviul video de  AIC I și citiți reportajul excepțional al lui Matei Bărbulescu pe  Casa Jurnalistului.



Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...