Municipiul Suceava şi trei comune limitrofe - fără apă potabilă din cauza unei avarii majore

Municipiul Suceava şi trei comune limitrofe - fără apă potabilă din cauza unei avarii majore

Municipiul Suceava şi trei comune limitrofe au rămas fără apă potabilă, miercuri, după ce a fost oprită furnizarea de către operatorul zonal ACET din cauza unei avarii majore la o conductă la ieşirea din staţia de captare.

Potrivit ACET SA Suceava, în noaptea de 17 spre 18 august a apărut o avarie majoră pe conducta magistrală de 800 PREMO la ieşirea din staţia Berchişeşti prin care se alimentează rezervoarele de apă de la Sfântu llie, localitate limitrofă municipiului Suceava, şi s-a impus întreruperea funcţionării serviciului public de alimentare cu apă potabilă în data de 18 august în municipiul Suceava şi comunele lpoteşti, Moara şi Şcheia.

ACET SA Suceava estimează că reluarea serviciilor se va face, miercuri, în jurul orei 19,00.

Sistarea furnizării apei a afectat şi Spitalul Judeţean Suceava care, până la remedierea problemelor în alimentarea cu apă, va asigura, miercuri, cu prioritate, urgenţele medicale.

Managerul unităţii medicale, Alexandru Calancea, a declarat că presiunea apei la reţeaua ce alimentează spitalul este diminuată şi şi-ar fi dorit să ştie din timp să facă rezerve de apă.

"Vor fi asigurate fără niciun fel de probleme urgenţele, temporizăm ceea ce se poate, fără a pune în pericol pacienţii. Am dat dispoziţie să se facă rezerve de apă pentru toalete (...) Mi-aş fi dorit să fi fost anunţaţi mai repede pentru a putea lua măsuri din timp, să facem rezerve de apă", a spus Calancea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom