Muntenegru: Alegerile legislative vor avea loc la 30 august, în pofida reapariţiei unor cazuri de coronavirus

Muntenegru: Alegerile legislative vor avea loc la 30 august, în pofida reapariţiei unor cazuri de coronavirus

Preşedintele Muntenegrului, Milo Djukanovic, a stabilit sâmbătă că alegerile legislative vor avea loc la 30 august, în pofida reapariţiei unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, la două săptămâni după ce autorităţile anunţaseră că pe teritoriul ţării nu se mai află nicio persoană confirmată ca fiind infectată cu coronavirusul SARS-CoV-2, relatează AFP.

Muntenegru, ultima ţară europeană lovită de epidemie, a anunţat pe 2 iunie că nu mai are niciun caz de COVID -19. Dar două săptămâni mai târziu, au fost identificate noi cazuri, între care persoane care au participat la un meci de fotbal la Belgrad, unde au fost mii de spectatori.

Preşedintele Djukanovic şi Partidul Democrat al Socialiştilor (PDS) sunt la putere de la căderea comunismului, la începutul anilor '90, când Muntenegru făcea parte din Iugoslavia.

La începutul acestei săptămâni, opoziţia a refuzat să participe la discuţii cu preşedintele privind data alegerilor, apreciind că că condiţiile pentru organizarea unui scrutin liber şi echitabil sunt mai dificile decât acum patru ani.

Muntenegru, membru al NATO în 2017 şi care aspiră să intre în Uniunea Europeană, se confruntă cu o criză economică în urma epidemiei de COVID -19. Se estimează că veniturile ţării vor scădea cu 70%, în special în sectorul turismului, care reprezintă un sfert din PIB.

În Muntenegru s-au înregistrat 355 de noi cazuri de coronavirus, între care nouă soldate cu decese.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...