Muraru, despre George Simion: Troll-ul Kremlinului vrea izolarea românilor de peste Prut

Muraru, despre George Simion: Troll-ul Kremlinului vrea izolarea românilor de peste Prut

Alexandru Muraru, liderul PNL Iași, critică declaraţiile preşedintelui AUR legate de ajutorul acordat Republicii Moldova, numindu-l "putinist", troll al Kremlinului şi marioneta Moscovei.

Alexandru Muraru îl numeşte pe liderul AUR "putinist" şi "troll al Kremlinului". Foto: Mediafax

"Putinistul George Simion dovedește, încă o dată, că este la conducerea celui mai antiromânesc partid. Prin declarațiile făcute în Ziua Națională a României, troll-ul Kremlinului vrea, de fapt, izolarea românilor de peste Prut, marginalizarea lor și tratarea ca pe un inamic.

În alte cuvinte, Simion cere ca România să nu mai ajute Republica Moldova în pragul unei ierni grele și în fața unui șantaj abject administrat de Federația Rusă fraților de peste Prut. George Simion vrea ca România să nu mai sprijine guvernul pro-european de la Chișinău, singurul capabil să scape Republica Moldova de influențele putiniste.

La toate astea se mai adaugă faptul că aproape 1 milion de cetățeni moldoveni au cetățenie română iar datoria noastră este să îi protejăm, nu să îi abandonăm.

Iar ca tabloul să fie complet, marioneta Moscovei mai spune că România a ajutat prea mult refugiații din Ucraina și că ar trebui să-i lăsăm acolo, în bătaia puștii. Declarațiile lui Simion sunt halucinante iar românii trebuie să știe că un astfel de flagel al politicii românești, apărut nu întâmplător în vremuri de criză, trebuie izolat și trimis acolo unde îi este locul, în brațele Kremlinului.

Românii s-au convins că avem și noi un mic Putin al nostru. Partidul extremist, de factură neolegionară și antisemit rămâne cea mai nedemnă, mincinoasă şi caraghioasă creație din Parlamentul României", a transmis Alexandru Muraru într-un mesaj pe Facebook.

Declaraţia scandaloasă a lui George Simion

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat la Alba Iulia, potrivit Agerpres , că România nu mai trebuie să finanţeze „nici măcar cu un leu” guvernul de la Chişinău și susține că s-au alocat „prea multe fonduri” pentru refugiaţii ucraineni.

„Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare. Sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noştri. Niciun leu pentru guvernul de la Chişinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”, a spus George Simion.

Potrivit deputatului, „din puţinul nostru, din pâinea noastră, ştim să dăm, inclusiv celor care s-au retras din faţa agresiunii ruse şi din faţa războiului. Toţi suntem oameni şi toţi trebuie să vedem durerea celui de lângă noi”.

În același timp, potrivit unui comunicat de presă, formațiunea politică a adoptat în unanimitate o rezoluție prin care cere guvernelor de la București și Chișinău „inițierea imediată de consultări bilaterale, precum și cu partenerii politici europeni și euro-atlantici, pentru stabilirea etapelor și măsurilor concrete” pentru „reunificarea statului și a națiunii române”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...