Mureş: Amânare în cauza avocatei Alina Guşatu, acuzată de DNA de dare de mită

Mureş: Amânare în cauza avocatei Alina Guşatu, acuzată de DNA de dare de mită

Curtea de Apel Târgu Mureş a amânat, pentru data de 20 aprilie, judecarea dosarului în care avocata Alina Guşatu a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei pentru dare de mită, după ce a admis cererea inculpatei privind eliberarea unor copii de pe înregistrarea interceptărilor efectuate în cauză.

Dosarul în care avocata este judecată s-a aflat la primul termen pe fond, după ce în camera preliminară s-a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, emis la data de 2 octombrie 2017, în dosarul nr. 582/P/2015.

În luna octombrie 2017, DNA anunţa, într-un comunicat de presă, trimiterea în judecată pentru dare de mită a Alinei Guşatu, avocat în cadrul Baroului Mureş, după ce aceasta ar fi încercat să mituiască un martor într-un dosar civil.

"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în perioada 19.08 - 03.11.2015, inculpata Alina Guşatu, în calitate de avocat în cadrul Baroului Mureş, cu ocazia a trei întâlniri ce au avut loc în biroul său, i-a dat, în trei tranşe, unui lichidator judiciar (martor în cauză), suma totală de 5.500 lei. În schimbul acestor bani, martorul, în exercitarea atribuţiilor de lichidator al unei societăţi comerciale aflată în procedura falimentului, urma să nu solicite atragerea răspunderii patrimoniale a administratorului, să faciliteze vânzarea bunurilor firmei respective la preţuri sub valoarea de piaţă către alţi agenţi economici din grupul controlat de administrator. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului, în vederea confiscării sumei de 5.500 lei, aflată în contul unei unităţi bancare, deschis pe numele martorului", a arătat DNA la momentul trimiterii în judecată a avocatei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?