Mureş: Cursă zilnică din octombrie de pe Aeroportul Transilvania spre Budapesta, cu acces la legături către 143 destinaţii

Mureş: Cursă zilnică din octombrie de pe Aeroportul Transilvania spre Budapesta, cu acces la legături către 143 destinaţii

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Peter Ferenc, a anunţat, luni, că prin inaugurarea unei curse zilnice Târgu Mureş-Budapesta, începând din luna octombrie, mureşenii vor avea acces, cu o singură escală, la zboruri către peste 143 de destinaţii.

"Ziua de astăzi reprezintă cel mai important pas, după redeschiderea Aeroportului Transilvania. Începând din octombrie vom avea curse zilnice către Budapesta şi acest lucru reprezintă un beneficiu din punct de vedere turistic şi nu numai. Asta pentru că încă de anul ăsta mureşenii vor avea acces, cu o singură escală, la zboruri către peste 143 de destinaţii. Vom continua dezvoltarea Aeroportului, deoarece creşterea numărului de destinaţii este o prioritate, dar şi asigurarea unor condiţii la standarde cât mai înalte este la fel de importantă şi de aceea vom continua să alocăm fonduri pentru investiţii", a declarat luni, preşedintele CJ Mureş, într-o conferinţă de presă.

Directorul de comunicare al companiei Wizz Air, Paulina Gosk, a anunţat că zborurile zilnice pe ruta Târgu Mureş-Budapesta vor debuta în 27 octombrie şi că frecvenţa crescută a serviciului aduce anual o creştere cu 40% a capacităţii totale de transport de la şi spre Târgu Mureş, care în 2020 va ajunge la 265.000 de locuri.

"Târgu Mureş are o semnificaţie specială pentru Wizz Air, deoarece este primul oraş din România de unde am operat. În ultimii 13 ani am transportat mai mult de două milioane de pasageri pe rutele noastre cu tarife scăzute, oferind în acelaşi timp nenumărate oportunităţi prin călătorii accesibile în Transilvania. Fiind cea mai mare companie aeriană din România, rămânem dedicaţi clienţilor noştri transilvăneni din Târgu Mureş, care în curând se vor putea bucura de serviciul nostru excelent la bordul curselor zilnice spre Budapesta sau al uneia dintre cele de pe celelalte trei rute.(...) Frecvenţa crescută a serviciului aduce anual o creştere cu 40% a capacităţii totale de transport de la şi spre Târgu Mureş, care în 2020 va ajunge la 265.000 de locuri", a afirmat Paulina Gosk.

Potrivit sursei citate, în 2018, compania a transportat mai mult de 8,3 milioane de pasageri pe rutele sale low-cost spre şi dinspre România, ceea ce reprezintă o creştere cu 14% faţă de anul anterior, în timp ce în primele 6 luni ale anului 2019 un total de 4,4 milioane de pasageri au călătorit cu acest operator, din şi spre România, cu 15% mai mult decât anul trecut.

Paulina Gosk a mai arătat că de pe 10 aeroporturi din România avioanele companiei operează pe 145 de rute, către 20 de ţări. AGERPRES / (A - autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”