Mureș: Doi tineri, reținuți în cazul pădurarului agresat și sechestrat de persoane surprinse că tăiau ilegal arbori

Mureș: Doi tineri, reținuți în cazul pădurarului agresat și sechestrat de persoane surprinse că tăiau ilegal arbori

Doi tineri bănuiți de agresarea și sechestrarea unui pădurar în localitatea Tonciu au fost reținuți miercuri pentru 24 de ore, în urma unei percheziții domiciliare desfășurate de polițiștii din Reghin.

'La data de 8 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Reghin, în baza delegării efectuate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, au efectuat o percheziție domiciliară, în localitatea Tonciu, comuna Fărăgău, la locuința unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de ultraj și tâlhărie. În fapt, polițiștii au fost sesizați, la data de 6 noiembrie a.c., despre faptul că un pădurar, din cadrul Ocolului Silvic Reghin, în timp ce se afla în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu la liziera unei parcele de pădure din localitatea Filpișu Mic, ar fi fost ultragiat de către mai multe persoane necunoscute. În urma probelor administrate, doi tineri, de 20 și 23 de ani, din localitatea Tonciu, au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin pentru audieri', a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, într-un comunicat de presă.

Potrivit IPJ Mureș, în cauză, procurorul a dispus continuarea urmăririi penale față de cele două persoane, în stare de reținere pentru 24 de ore.

Regia Națională a Pădurilor — Romsilva a anunțat miercuri că un pădurar de la Ocolul Silvic Reghin din cadrul Direcției Silvice Mureș a fost agresat și sechestrat de un grup de persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori din cantonul silvic 3 Cozma, de pe raza localității Tonciu.

Potrivit unui comunicat de presă al Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva, remis AGERPRES, pădurarul a ajuns la spital cu multiple leziuni după ce, în timp ce era în patrulare într-o pădure de stat administrată de RNP, a observat mai multe persoane, cu două atelaje, care tăiaseră ilegal 15 arbori din fondul forestier de stat.

'Prima căruță a părăsit locul, pădurarul încercând să imobilizeze a doua căruță și să identifice suspecții. În acel moment, acesta a fost lovit din spate cu un obiect metalic, în zona capului, provocându-i-se leziuni. Ulterior, Ioan N. a fost lovit de mai multe persoane cu obiecte contondente, provocându-i alte leziuni la nivelul brațelor, piciorului, trunchiului și în zona feței. Angajatul Romsilva a fost imobilizat timp de 20 de minute de către grupul de suspecți, împiedicându-l să folosească telefonul mobil pentru a solicita ajutor. Pădurarul fost internat cu multiple leziuni la Spitalul Municipiului Reghin, polițiștii din cadrul IPJ Mureș efectuând cercetări în acest caz', a arătat RNP Romsilva.

Potrivit comunicatului, de la începutul acestui an, alți 31 de angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva au fost agresați de către hoții de lemne sau de braconieri în cursul acțiunilor de pază a pădurilor și 12 dintre aceștia au necesitat îngrijiri medicale. RNP a precizat că un pădurar a fost împușcat iar într-un alt caz, pădurarul a fost deposedat prin forță de arma de serviciu.

'În acest an, agresiunile asupra personalului silvic din cadrul Romsilva s-au înmulțit cu 50%, iar anul trecut au fost înregistrate 22 de astfel de evenimente. Regia Națională a Pădurilor — Romsilva a intensificat activitățile de pază și control în fondul forestier de stat, ceea ce a condus la o scădere a tăierilor ilegale cu 16,27% anul trecut și cu încă 25,75% în primul semestru al acestui an', a mai arătat RNP Romsilva.

Precizăm că tot în aceeași zonă, în luna octombrie, un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost împușcat de un polițist în timp ce a fost surprins la furat de lemne și nu s-a oprit la somații.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ceva mai penibil nu există...

2 Așa o fi?

3 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

4 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește