Mureș: Dosar penal pentru membrii unei secții de votare care au plecat cu urna mobilă fără pază

Mureș: Dosar penal pentru membrii unei secții de votare care au plecat cu urna mobilă fără pază

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a întocmit un dosar penal pentru membrii Secției de Votare nr. 117 din Sighișoara, care au decis să plece cu urna mobilă fără a fi însoțiți de reprezentatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Horea' al județului Mureș, repartizat la secția respectivă.

Oficiali din cadrul Biroul Electoral de Circumscripție Județeană numărul 28 Mureș au declarat, pentru AGERPRES, că polițiștii efectuează cercetări în baza art. 390 alin. 2 din Codul penal, pentru nerespectarea regimului urnei de vot.

Art. 390 alin 2. prevede că 'încredințarea urnei speciale altor persoane decât membrilor biroului electoral al secției de votare ori transportarea acesteia de către alte persoane sau în alte condiții decât cele prevăzute de lege se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi'.

AGERPRES / (AS — autor: Dorina Matiș, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren