Mureș: În jur de 70 de localități fără curent electric, aproape 40 de copaci doborâți de vânt și 10 autoturisme avariate

Mureș: În jur de 70 de localități fără curent electric, aproape 40 de copaci doborâți de vânt și 10 autoturisme avariate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ''Horea'' al județului Mureș a anunțat că a intervenit duminică pentru înlăturarea a 37 de copaci doborâți de vânt și pentru degajarea a zece autoturisme avariate, iar în continuare în jur de 70 de localități sunt fără energie electrică.

''Ca urmare a fenomenelor meteo prognozate, astăzi până la ora 17,00, ISU 'Horea' al județului Mureș a avut 37 de intervenții pentru înlăturarea copacilor căzuți din cauza vântului puternic. Astfel, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Târgu Mureș au intervenit la 30 de solicitări de înlăturare a copacilor căzuți, iar cei de la Detașamentul Sighișoara, la 7 solicitări. Din fericire, nu au existat victime umane. 10 autoturisme au fost avariate de copacii doborâți de vânt'', a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Mureș, căpitan Cristian Virag.

Potrivit acestuia, echipele de intervenție ale Electrica lucrează la remedierea defecțiunilor survenite la numeroase puncte de transformare din județ. În continuare circa 70 de localități nu au curent, iar în 15 localități, inclusiv în municipiul Târnăveni, s-a reușit remedierea defecțiunilor provocate de vântul puternic și de căderile masive de zăpadă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Mureș Ovidiu Dancu a precizat duminică, pentru AGERPRES, că pe drumurile județene au fost semnalate două blocaje în trafic, în zona Sângeorgiu de Pădure-Bezid și a localității Hodoșa.

Dancu a precizat că în județ s-a circulat, duminică, în condiții de iarnă și că blocajele semnalate nu au fost produse de cantitatea mare de zăpadă căzută, ci din cauza unor mașini neechipate corespunzător și a unor șoferi care nu au adaptat viteza la condițiile de drum.

CJ Mureș a atras atenția populației că în Mureș sunt unele drumuri județene — însumând peste 170 de kilometri din totalul de 800 de kilometri — pentru care administrația județeană nu a reușit să încheie contracte de deszăpezire până în prezent.

Potrivit CJ Mureș, pentru drumurile județene din zona Sâncrai și din zona Sighișoara nici un operator economic nu a depus o ofertă, iar astfel Consiliul Județean Mureș este în imposibilitatea de a asigura serviciile de deszăpezire, în condițiile legii.

''Procedura de achiziție publică pentru aceste două zone a fost reluată vineri, iar pe parcursul lunii noiembrie pornim și licitația deschisă pentru contractele cadru (pe perioada 2016 — 2020) pentru drumurile județene din zonele Șăulia, Miercurea-Nirajului, Gornești, Sâncrai si Sighișoara. CJ Mureș a transmis o informare despre situația actuală atât Inspectoratului Județean de Poliție Mureș — Serviciul Rutier, Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Horea', cât și tuturor primăriilor din județ. Pe această cale atragem atenția conducătorilor auto să dea dovadă de prudență și să adapteze viteza la condițiile meteo'', a arătat CJ Mureș, într-un comunicat de presă.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale