Mureș: Peste 2.000 de consumatori fără curent electric; 170 de kilometri de drumuri județene fără operator de deszăpezire

Mureș: Peste 2.000 de consumatori fără curent electric; 170 de kilometri de drumuri județene fără operator de deszăpezire

Peste 2.000 de locuitori din județul Mureș au rămas fără curent electric în urma viscolului din ultimele ore, 3 mașini au fost avariate de copacii doborâți de vânt la Târgu Mureș, iar 170 de kilometri de drumuri județene nu au operator de deszăpezire.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) "Horea" al județului Mureș, căpitanul Cristian Virag, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că pe tronsonul Târnăveni-Fântânele au fost afectate de viscol patru puncte de transformare, care deservesc 1.176 de consumatori, iar în localitățile Gănești, Hărănglab și Băgaciu sunt fără curent electric 825 de consumatori.

Potrivit căpitanului Virag, echipajele ISU Mureș au intervenit la Târgu Mureș pentru îndepărtarea a doi copaci căzuți, unul dintre aceștia avariind trei autoturisme parcate pe Strada Godeanu.

Consiliul Județean Mureș a atras atenția populației, în special a conducătorilor auto, că în județul Mureș sunt unele drumuri județene — însumând peste 170 de kilometri din totalul de 800 de kilometric — pentru care administrația județeană nu a reușit să încheie contracte de deszăpezire până la momentul de față.

Astfel, au rămas fără operatori drumurile județene din zona Sâncraiu de Mureș, circa 103,2 kilometri, inclusiv varianta de ocolire a municipiului Târgu Mureș, pe relația Cluj-Napoca Brașov, DJ 151D Ungheni — Acățari — Tâmpa (28,66 kilometri), și drumurile județene din zona Sighișoara, în total 71,7 kilometri.

Vicepreședintele CJ Mureș, Ovidiu Dancu, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că în urma ninsorilor nu s-a semnalat nicio problemă pe drumurile județene care nu au încă operator și că, dacă va apărea vreo problemă, se va interveni de urgență.

"Am transmis ordin de mobilizare tututor operatorilor de pe cele cinci tronsoane pe care avem semnate contracte și am dispus primăriilor din cele două zone neacoperite să anunțe de urgență în cazul în care apare vreo problemă. Deși ninge abundent, temperaturile nu sunt scăzute, iar din acest motiv zăpada nu se depune", a arătat Dancu.

Potrivit CJ Mureș, pentru drumurile județene din zona Sâncrai și din zona Sighișoara nici un operator economic nu a depus ofertă, iar CJ Mureș este în imposibilitatea de a asigura serviciile de deszăpezire în condițiile legii.

"Procedura de achiziție publică pentru aceste două zone a fost reluată vineri, iar pe parcursul lunii noiembrie pornim și licitația deschisă pentru contractele cadru (pe perioada 2016-2020) pentru drumurile județene din zonele Șăulia, Miercurea-Nirajului, Gornești, Sîncrai si Sighișoara. Consiliul Județean Mureș a transmis o informare despre situația actuală atât Inspectoratului Județean de Poliție Mureș — Serviciul Rutier, Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Horea' cât și tuturor primăriilor din județ. Pe această cale atragem atenția conducătorilor auto să dea dovadă de prudență și să adapteze viteza la condițiile meteo", a arătat CJ Mureș într-un comunicat de presă remis duminică.

Potrivit consilierului primarului din Târgu Mureș, Claudiu Maior, în Târgu Mureș acționează trei mașini de deszăpezire cu plug și material antiderapant, însă în cazul în care va continua să ningă abundent, alte 4 mașini vor interveni pentru deszăpezire.

AGERPRES/(A, AS — autor: Dorina Matiș, editor: Oana Popescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 De citit!

4 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante

5 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români