Mureş: Zidul de incintă al Cetăţii Medievale Sighişoara s-a prăbuşit pe o porţiune de 4 metri

Mureş: Zidul de incintă al Cetăţii Medievale Sighişoara s-a prăbuşit pe o porţiune de 4 metri

Zidul de incintă al Cetăţii Medievale Sighişoara s-a prăbuşit pe o porţiune de 4,6 metri în zona Tronsonului 11, camerele de supraveghere surprinzând imaginile în urmă cu două nopţi, au anunţat marţi reprezentanţii primăriei din localitate.

Primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a dispus ca măsură de urgenţă izolarea zonei, restricţionarea traficului rutier şi convocarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit Primăriei Sighişoara, din data de 5 februarie s-au luat măsuri pentru restricţionarea traficului auto pe str. Zidul Cetăţii, pe un sens de circulaţie, închiderea accesului pietonal pe Aleea Cetăţii (Turnul Cizmarilor - Turnul Croitorilor), executarea unor lucrări de sprijinire a zidului şi notificarea Ministerului Culturii, Inspecţiei de Stat în Construcţii, Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Mureş şi a Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş.

"În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Institutului Naţional al Patrimoniului, un specialist în domeniul restaurării şi conservării monumentelor istorice se va deplasa la Sighişoara pentru efectuarea unei expertize tehnice, urmând ca porţiunea căzută să fie refăcută în regim de urgenţă. Menţionăm faptul că, din documentaţia istorică existentă - planuri ale cetăţii din anul 1.750 - rezultă că, în zona prăbuşirii zidului de incintă, în vechime, au avut loc alunecări de teren, iar lucrările edilitare de refacere au fost efectuate în anul 1858", a arătat municipalitatea, într-un comunicat de presă.

 

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 Mister elucidat / Cine este criminalul Elenei, escorta ucisă cu cruzime în Italia