Mutarea din plic

Mutarea din plic

De undeva, de unde trebuie, a venit o mutare în plic. Pentru orice eventualitate a rezultatului alegerilor din România. Se numește Delia Velculescu. Și a fost şefa misiunii FMI la Atena în timpul crizei datoriei. Supranumită „Doamna de fier” de la Fondul Monetar Internaţional este considerata drept reprezentanta grupării „ultra-neoliberale” din cadrul FMI, adica lidera „nucleului dur”.

Fostă elevă a lui Iohannis

Delia Velculescu, prezentată de presa din Grecia ca „Doamna Diavolescu”, participa, se spune, pe când era elevă la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, la Clubul Olimpicilor la Fizică. Acolo, ea l-ar fi avut printre profesori și pe actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis.

Delia Velculescu locuieşte în SUA de 12 ani, fiind căsătorită cu un renumit medic oncolog român, nominalizat în 2012 la Premiul Nobel pentru Medicină.

Ea lucrează la FMI de 12 ani. În 2009, Delia Velculescu a fost coautorul unei analize a FMI dedicată economiei Greciei, iar în 2013 a fost reprezentantul FMI în echipa de creditori internaționali care a negociat pachetul de asistență financiară acordat Ciprului.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...