Mutu - Îmi place să fiu antrenor, vreau să ajung ca Prandelli

Fotbalistul formației ASA Târgu Mureș Adrian Mutu, care urmează cursurile Școlii Federale de Antrenori, a declarat, joi, la Casa Fotbalului, că modelul său este Cesare Prandelli, fostul tehnician de la Parma și Fiorentina.

''E bine la școală, chiar sunt lucruri interesante. Unul dintre cursuri era despre alegerea staff-ului, cum să alegi, ce criterii. Sunt lucruri interesante care sper să mă ajute pe viitor. Vreau să fiu antrenor, e ceva care îmi place. O să fac asta cu pasiune și mare plăcere. Ca cine vreau să ajung? Ca Prandelli (n.r. — fostul său antrenor de la Parma și Fiorentina, Cesare Prandelli). Și din punct de vedere didactic, și ca antrenor... După părerea mea, Prandelli te învață să joci fotbal. Bineînțeles că am avut și alți antrenori, dar au un alt stil, îl prefer pe Prandelli'', a spus Mutu.

El a adăugat că nu este exclus ca în viitor să urmeze și cursurile școlii de antrenori din Italia. ''Am ales să fac școala de antrenori în țară în primul rând din cauza timpului. Dar nu se știe, poate o să o urmez și pe cea din Italia. Dar deocamdată sunt aici și chiar pot să spun că îmi place foarte mult ceea ce văd la aceste cursuri. Eu după ce termin acest curs o să primesc carnetul de antrenor, după care o să mă înscriu la licența B, sunt pași normali pe care îi urmez, ca toată lumea'', a afirmat atacantul.

Adrian Mutu susține că o comparație a sa cu fostul antrenor al formației Steaua, Mirel Rădoi, este exagerată, precizând că el a dat indicații la ultimele partide ale echipei ASA Târgu Mureș în calitate de jucător. ''Nu, Mirel era practic antrenor, iar eu sunt jucător. Indicațiile pe care le-am dat eu în timpul jocului le-am dat ca un fotbalist aflat pe bancă. Cred că s-a exagerat un pic, pentru că eu în primul rând sunt jucător'', a explicat Mutu.

Acesta este de părere că fotbaliști sunt sprijiniți suficient de reprezentanții Școlii de Antrenori: ''Sprijin cred că primim. (...) E important să putem veni toți la aceste cursuri, pentru că mulți dintre noi avem meciuri și poate nu suntem în București, iar uneori e aproape imposibil să ajungi. În rest, sunt pași normali de urmat. Poate sunt unele lucruri cu acest carnet al antrenorului pe care nu le-am înțeles prea bine, dar restul sunt pași de urmat. Trebuie să studiezi, pentru că este nevoie să vină din spate antrenori cu experiență fotbalistică pentru a ajuta fotbalul românesc''.

Adrian Mutu a menționat că de abia așteaptă să lucreze cu un nou antrenor la ASA Târgu Mureș. ''E foarte bine că vor să aducă un nou antrenor. Sper să aleagă un antrenor pe măsură, abia așteptăm să lucreze cu noi'', a precizat atacantul.

În vârstă de 37 de ani, fotbalistul Adrian Mutu a fost prezent, joi, la Casa Fotbalului, unde urmează cursurile Școlii Federale de Antrenori.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

5 Mare dreptate are omul ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru