Mutu - Îmi place să fiu antrenor, vreau să ajung ca Prandelli

Mutu - Îmi place să fiu antrenor, vreau să ajung ca Prandelli

Fotbalistul formației ASA Târgu Mureș Adrian Mutu, care urmează cursurile Școlii Federale de Antrenori, a declarat, joi, la Casa Fotbalului, că modelul său este Cesare Prandelli, fostul tehnician de la Parma și Fiorentina.

''E bine la școală, chiar sunt lucruri interesante. Unul dintre cursuri era despre alegerea staff-ului, cum să alegi, ce criterii. Sunt lucruri interesante care sper să mă ajute pe viitor. Vreau să fiu antrenor, e ceva care îmi place. O să fac asta cu pasiune și mare plăcere. Ca cine vreau să ajung? Ca Prandelli (n.r. — fostul său antrenor de la Parma și Fiorentina, Cesare Prandelli). Și din punct de vedere didactic, și ca antrenor... După părerea mea, Prandelli te învață să joci fotbal. Bineînțeles că am avut și alți antrenori, dar au un alt stil, îl prefer pe Prandelli'', a spus Mutu.

El a adăugat că nu este exclus ca în viitor să urmeze și cursurile școlii de antrenori din Italia. ''Am ales să fac școala de antrenori în țară în primul rând din cauza timpului. Dar nu se știe, poate o să o urmez și pe cea din Italia. Dar deocamdată sunt aici și chiar pot să spun că îmi place foarte mult ceea ce văd la aceste cursuri. Eu după ce termin acest curs o să primesc carnetul de antrenor, după care o să mă înscriu la licența B, sunt pași normali pe care îi urmez, ca toată lumea'', a afirmat atacantul.

Adrian Mutu susține că o comparație a sa cu fostul antrenor al formației Steaua, Mirel Rădoi, este exagerată, precizând că el a dat indicații la ultimele partide ale echipei ASA Târgu Mureș în calitate de jucător. ''Nu, Mirel era practic antrenor, iar eu sunt jucător. Indicațiile pe care le-am dat eu în timpul jocului le-am dat ca un fotbalist aflat pe bancă. Cred că s-a exagerat un pic, pentru că eu în primul rând sunt jucător'', a explicat Mutu.

Acesta este de părere că fotbaliști sunt sprijiniți suficient de reprezentanții Școlii de Antrenori: ''Sprijin cred că primim. (...) E important să putem veni toți la aceste cursuri, pentru că mulți dintre noi avem meciuri și poate nu suntem în București, iar uneori e aproape imposibil să ajungi. În rest, sunt pași normali de urmat. Poate sunt unele lucruri cu acest carnet al antrenorului pe care nu le-am înțeles prea bine, dar restul sunt pași de urmat. Trebuie să studiezi, pentru că este nevoie să vină din spate antrenori cu experiență fotbalistică pentru a ajuta fotbalul românesc''.

Adrian Mutu a menționat că de abia așteaptă să lucreze cu un nou antrenor la ASA Târgu Mureș. ''E foarte bine că vor să aducă un nou antrenor. Sper să aleagă un antrenor pe măsură, abia așteptăm să lucreze cu noi'', a precizat atacantul.

În vârstă de 37 de ani, fotbalistul Adrian Mutu a fost prezent, joi, la Casa Fotbalului, unde urmează cursurile Școlii Federale de Antrenori.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...