Muzeul Satului - redeschis de miercuri: grupuri de vizitatori de cinci persoane; vizita - limitată la două ore

Muzeul Satului - redeschis de miercuri: grupuri de vizitatori de cinci persoane; vizita - limitată la două ore

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" se redeschide miercuri, ora 10,00, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus, grupurile de vizitatori fiind limitate la cinci persoane, iar vizita la un interval de timp de două ore.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Satului, transmis marţi AGERPRES, în conformitate cu Ordinul nr. 2855/830/2020, emis de Ministerul Culturii şi Ministerul Sănătăţii privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară, se instituie următoarele reguli:

* Obligativitatea purtării măştii (medicală/nonmedicală), cu acoperirea gurii şi nasului;

* Respectarea distanţei de minimum 1,5 m între persoane;

* Limitarea grupurilor de vizitatori la 5 persoane;

* Limitarea vizitei la un interval de timp de 2 ore;

* Interzicerea accesului în muzeu a persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree);

* Interzicerea accesului în muzeu a persoanelor care prezintă o temperatură peste 37,3 grade C sau care refuză să le fie verificată temperatura;

Muzeul a pregătit o serie de măsuri pentru prevenirea COVID-19, astfel încât vizitatorii să fie în siguranţă:

* Intrarea în muzeu se va face prin Şos. Kiseleff, nr. 28, iar ieşirea prin Şos. Kiseleff nr. 30 şi poarta "Mioriţa" (Parcul "Regele Mihai I" - Debarcader).

* Au fost montate panouri informative cu normele sanitare (purtat măşti, mănuşi etc.) şi de distanţare socială recomandate de Institutul Naţional de Sănătate Publică în lupta împotriva coronavirusului.

Programul de vizitare va fi între orele 10,00 - 18,30, de luni până duminică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...