Myanmar: Fosta lideră Aung San Suu Kyi a fost inculpată pentru noi presupuse infracţiuni

Myanmar: Fosta lideră Aung San Suu Kyi a fost inculpată pentru noi presupuse infracţiuni

Fosta lideră a Myanmarului, Aung San Suu Kyi, deja urmărită pentru încălcarea unor obscure reguli comerciale şi sanitare, a fost inculpată luni pentru noi presupuse infracţiuni, în timp ce tensiunile rămân puternice în această ţară, la o zi după represiunea cea mai sângeroasă de după lovitura de stat, informează AFP.

Laureata Premiului Nobel pentru Pace este urmărită de acum şi pentru încălcarea unei legi privind telecomunicaţiile, precum şi pentru "incitare la turbulenţe publice", a declarat avocatul Nay Tu, membru al echipei sale de apărare, la finalul audierilor la care Aung San Suu Kyi a asistat prin videoconferinţă.

Ea era deja inculpată pentru import ilegal de talkies-walkies şi pentru nerespectarea restricţiilor legate de noul tip de coronavirus, motive extravagante potrivit observatorilor internaţionali.

Ţinută într-un loc secret după arestarea sa, Aung San Suu Kyi pare a fi "în stare bună de sănătate", a anunţat principalul său avocat Khin Maung Zaw, care o vedea pentru prima dată pe clienta sa prin videoconferinţă, nefiind autorizat să se întâlnească faţă în faţă cu ea.

Următoarea audiere este prevăzută pentru 15 martie.

Aceste noi inculpări intervin la o zi după o represiune extrem de sângeroasă. Cel puţin 18 persoane au fost ucise duminică, potrivit Naţiunilor Unite, care se bazează pe "informaţii credibile".

O mare parte din populaţie se opune militarilor şi cere reinstalarea guvernului condus de Aung Sang Su Kyi. Ea se bucură încă de un sprijin popular semnificativ după deceniile de arest la domiciliu ca disidentă - situaţie în care se găseşte din nou după puci. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

5 Câh! / Cine-o fi „sponsorul” care a plătit așa ceva?