„Naatu Naatu“, cântecul de Oscar pe care dansează și politiștii, pe stradă. Cum se traduce titlul VIDEO

„Naatu Naatu“, cântecul de Oscar pe care dansează și politiștii, pe stradă. Cum se traduce titlul VIDEO

Melodia „Naatu Naatu“, din coloana sonoră a filmului „RRR“, a făcut istorie devenind primul cântec indian care a câștigat un Oscar, potrivit BBC.

Momentul „Naatu Naatu“ la gala Oscar 2023 FOTO Profimedia

Cântată în limba telugu (o limbă vorbită de 76 de milioane de persoane din India), piesa nu numai că se bucură de un succes uriaș la public, dar a reușit să câștige categoria Cel mai bun cântec original, la cea de-a 95-a ediție a Premiilor Oscar , la care au concurat nume mari precum Rihanna și Lady Gaga. Ritmul piesei și coregrafia au captivat pubicul din întreaga lume și, chiar înainte de gala Oscar , polițiști din California au fost filmați în timp ce făceau mișcările de dans, pe stradă.

India a câștigat un al doilea premiu Oscar la ediția din acest an, pentru „The Elephant Whisperers“, la categoria Cel mai bun scurtmetraj documentar.

Cu toate acestea, marea victorie a Indiei a rămas piesa „Naatu Naatu“, cuvânt în telugu care se traduce prin „crud“ (în sensul de neșlefuit) sau rustic, potrivit BBC. Cântecul a înregistrat o altă premieră în ianuarie, când a câștigat un Glob de Aur pentru Cea mai bună melodie originală. A fost pentru prima dată când o piesă din India a câștigat acest trofeu.

Compozitorul MM Keeravani, care a urcat pe scenă pentru a accepta premiul Oscar, a spus că această piesă este „mândria fiecărui indian“.

Chandrabose, autorul versurilor, a crescut într-un sătuc din Telangana, un stat din India în care se vorbește telugu. „Am vorbit în cântec despre amintirile din copilărie, despre viața mea și a părinților mei. De aceea l-am scris foarte repede“, a declarat el. Prem Rakshith este autorul coregrafiei și al celebrei scene de dans din filmul „RRR“.

Când mi-am imaginat coregrafia pentru «Naatu Naatu» - deși ambii actori sunt dansatori grozavi - nu am vrut ca pașii să fie complicați, astfel încât oamenii să nu poată face acest dans. Trebuia să fie ceva despre care lumea să spună: «Hai să încercăm și noi asta». Și au făcut-o: milioane de oameni încercau să facă pașii și postau clipurile. A devenit un fenomen și în mod clar a crescut interesul publicului pentru film“, a declarat pentru Variety SS Rajamouli, regizorul filmului „RRR“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă