NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Imagine de detaliu a inelelor lui Saturn transmisă de sonda Cassini

NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Imagine de detaliu a inelelor lui Saturn transmisă de sonda Cassini

Această imagine obținută prin intermediul sondei Cassini, aparținând NASA, dezvăluie structura incredibil de complexă a inelelor lui Saturn, gigantica planetă gazoasă celebră tocmai pentru prezența acestor inele.

Sursa foto: nasa.gov

Inelele planetei Saturn sunt fiecare formate din numeroase inele mai subțiri, granițele dintre acestea estompându-se atunci când sunt văzute de la distanță. Privite însă de aproape, din perspectiva sondei Cassini, aceste inele mai subțiri capătă identitate iar structura lor devine evidentă.

Oamenii de știință se întreabă dacă inelele lui Saturn au arătat mereu așa sau dacă structura și înfățișarea lor actuală sunt de dată mai recentă, rezultatul unei evoluții de-a lungul timpului.

Această fotografie a fost realizată spre partea luminată de razele solare a inelelor, la o înclinație de aproximativ 4 grade deasupra planului inelelor. Fotografia a fost realizată în spectrul vizibil al luminii de una dintre camerele sondei Cassini la 24 septembrie 2016, de la distanța de aproximativ 456.000 kilometri de Saturn. Imaginea este la scara de 27 kilometri/pixel.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 Interesante amănunte...