NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Imagine geocoloră a uraganului Irma, capturată de satelitul GOES-16

NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Imagine geocoloră a uraganului Irma, capturată de satelitul GOES-16

Satelitul GOES-16 aparținând Agenției americane pentru studiul oceanelor și atmosferei (National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA) a capturat această imagine geocoloră a uraganului Irma, care a afectat recent regiunea Caraibelor și coasta de sud-est a Statele Unite.

Sursa foto: NOAA/CIRA / nasa.gov

La momentul realizării fotografiei, pe 8 septembrie 2017, Irma era o furtună de categoria 4, cu rafale de vânt maxime de aproape de 155 mph (mile pe oră).

Creată de partenerii NOAA de la Institutul de Cooperare pentru Cercetare în Atmosferă, această imagine geocolor experimentală afișează date de la sateliți geostaționari în diferite moduri, în funcție de faptul dacă este zi sau noapte. Această imagine, capturată în zori, oferă o combinație, cu caracteristici de noapte în partea stângă a imaginii și de zi în dreapta.

În imaginile de noapte, norii lichizi de apă apar în nuanțe de albastru, norii de gheață sunt gri-alb, apa pare neagră și pământul este gri. Luminile orașului sunt un fundal static creat cu ajutorul ''benzii noapte-zi'' (DNB) a radiometrului VIIRS (Visible Infrared Imaging Radiometer Suite), care nu indică nicio întrerupere a alimentării cu energie. În imaginile de zi, caracteristicile uscatului și apelor de mică adâncime apar ca în imaginile cu culori reale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...