NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Test reușit al sistemului de parașute al capsulei Orion

NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Test reușit al sistemului de parașute al capsulei Orion

O echipă de ingineri a NASA a testat cu succes sistemul de parașute pentru frânare înainte de aterizare al capsulei Orion, vehicul încă în stadiul de testare de care este legat viitorul apropiat al misiunilor spațiale cu echipaj uman ce vor fi organizate de Agenția Spațială Americană spre Lună, spre Marte sau spre asteroizi.

Sursa foto: www.nasa.gov

Acest test a fost desfășurat la 8 martie la baza Yuma aparținând armatei SUA și a fost cel de-al doilea dintr-o serie de opt teste menite să certifice folosirea acestui sistem de parașute pentru misiunile cu echipaje umane.

În cadrul testului a fost lăsată să cadă o capsulă Orion dintr-un avion C-17 de la peste 7.200 de metri, simulând genul de coborâre cu care s-ar confrunta un echipaj uman dacă ar trebui să abandoneze misiunea imediat după lansarea de la sol.

Capsulele din clasa Orion vor fi lansate prin intermediul rachetelor NASA SLS (Space Launch System) de la Centrul Spațial Kennedy din Florida. Aceste capsule sunt concepute pentru a-i duce pe astronauți mai departe decât oricând în sistemul solar.

Capsulele Orion dispun de sisteme de securitate de ultimă generație care fac posibilă abandonarea misiunilor cu probleme imediat după lansare, oferă capacitățile necesare susținerii echipajelor în timpul unor misiuni de durată relativ lungă, cum vor fi cele spre Marte și protejează echipajul la trecerea prin atmosfera terestră, la revenirea din misiune, conform NASA.

Fiecare capsulă Orion poate transporta un echipaj de patru astronauți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...