NASA a dezvăluit cele mai detaliate fotografii asupra inelelor planetei Saturn

NASA a dezvăluit cele mai detaliate fotografii asupra inelelor planetei Saturn

Planeta Saturn are o particularitate aparte, frumusețea inelelor sale, iar Agenția Spațială americană (NASA) a dezvăluit luni o serie de fotografii de foarte bună calitate, prin care oferă posibilitatea cercetătorilor să analizeze detaliile, scrie marți într-un material portalul digitaltrends.com.

Imaginile sunt realizate de sonda Cassini, proiect lansat în 2004 de NASA, Agenția Spațială Europeană și Agenția Spațială Italiană. Începând din noiembrie anul trecut, misiunea sondei Cassini este de a studia inelele planetei, misiune ce va continua până în luna aprilie a acestui an când sonda va fotografia zona aflată între planetă și inele.

Potrivit celor de la NASA, aceste noi imagini oferă un nivel al detaliilor fotografiate de două ori mai mare, comparativ cu precedentele fotografii. Apropierea la care s-a aflat sonda în momentul realizării fotografiilor permite cercetătorilor să studieze fragmente mici de circa 480 de metri — de mărimea unei clădiri înalte de pe Terra.

Șefa echipei care coordonează misiunea de fotografiere a sondei Cassini se declară impresionată de imaginile trimise de sondă. ''Ca persoană care a planificat realizarea fotografiilor inițiale de pe orbita stabilă a planetei — cele mai detaliate perspective ale noastre asupra inelelor din ultimii 13 ani — sunt surprinsă de cât de îmbunătățite sunt detaliile acestei noi colecții'', a declarat Carolyn Porco, de la Space Science Institute din Boulder, statul Colorado.

Ulterior, sonda Cassini va realiza fotografii pentru a oferi perspective din zona de interior, în timp ce va orbita între inele și planeta Saturn. Sarcina finală a sondei, care implică călătoria între inele și planetă pe parcursul a încă 22 de orbite, este așteptată să înceapă la sfârșitul lunii aprilie în acest an, încheie portalul digitaltrends.com.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…