NASA-IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Sonda spațială OSIRIS-REx este pregătită pentru misiunea spre un asteroid

NASA-IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Sonda spațială OSIRIS-REx este pregătită pentru misiunea spre un asteroid

Sonda OSIRIS-REx, aparținând NASA, este înconjurată de tehnicieni într-o cameră sterilă, în cadrul pregătirilor pentru misiunea spre asteroidul Bennu.

Sursa foto: nasa.gov

În fotografia realizată la 21 mai, sonda apare fără învelișul său protector într-o incintă specială din cadrul Centrului Spațial Kennedy din Florida, unde a fost transferată de la o linie de asamblare din Denver (Colorado), aparținând companiei Lockheed Martin, pentru a fi pregătită pentru lansarea în misiune.

Lansarea sondei OSIRIS-REx, cu o rachetă Atlas V, a fost anunțată pentru data de 8 septembrie. După lansare, OSIRIS-REx — acronimul de la Origins, Spectral Interpretation, Resource Identification, Security-Regolith Explorer — va călători prin spațiu timp de aproximativ 2 ani, până la întâlnirea din 2018 cu asteroidul Bennu.

Într-o primă etapă a misiunii OSIRIS-REx va rămâne timp de 1 an pe o orbită în apropierea asteroidului, perioadă în care cele cinci instrumente științifice de bord vor fotografia și vor analiza proprietățile chimice și fizice ale acestui corp cosmic. În a doua etapă a misiunii, în 2020, OSIRIS-REx va colecta o mostră de materie de la suprafața asteroidului, mostră care va ajunge pe Terra în 2023, pentru a fi analizată.

Bennu este unul dintre asteroizii rămași după formarea sistemului solar iar oamenii de știință vor analiza datele adunate în cadrul misiunii OSIRIS-REx pentru a afla mai multe despre originea sistemului solar și despre originea apei și moleculelor organice de pe Pământ.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

3 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!