Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

NASA/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Capsula Soyuz MS-01 revine pe Pământ cu membrii Expediției 49 de pe ISS

În această fotografie poate fi văzută capsula Soyuz MS-01, chiar în momentul aterizării de duminică, din Kazahstan, avându-i la bord pe membrii Expediției 49 de pe Stația Spațială Internațională, astronautul NASA Kate Rubins, cosmonautul rus Anatoli Ivanișin (Roscosmos) și astronautul nipon Takuya Onishi (JAXA), conform NASA.

Sursa foto: NASA

Kate Rubins, Anatoli Ivanișin și Takuya Onishi au revenit pe Pământ după 115 zile petrecute pe ISS. Kate Rubins este prima femeie care a ajuns pe ISS, după ce italiana Samantha Cristoforetti, deținătoarea recordului în ceea ce privește cea mai lungă perioadă petrecută în spațiu de o femeie în cadrul unei singure misiuni (199 de zile), a revenit pe Terra în iunie 2015.

Capsula Soyuz folosită în cadrul acestei misiuni este o versiune modernizată, dispunând de un sistem nou de navigație, de o protecție sporită și de mai multe celule solare. O astfel de capsulă este formată din trei părți: un modul orbital sferic, în care stă echipajul în timpul unei misiuni, un modul aerodinamic pentru reintrarea în atmosferă, în care echipajul se întoarce din misiune și un modul cilindric de care sunt atașate panourile solare și care conține instrumentele și motoarele capsulei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Jigodiile prind curaj! Teodorovic către managerii de spitale: „Uitați de banii europeni, nu există bani europe…

2 PSD dă foc la țară? Ondine Gherguț dezvăluie că Dorneanu negociază în CCR INVALIDAREA Referendumului pe Justiț…

3 Așa o fi?

4 Moțiunea de cenzură a fost respinsă: Au votat „pentru” doar 200 senatori și deputați

5 Bună dimineața...

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!