NASA/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Capsula Soyuz MS-01 revine pe Pământ cu membrii Expediției 49 de pe ISS

NASA/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Capsula Soyuz MS-01 revine pe Pământ cu membrii Expediției 49 de pe ISS

În această fotografie poate fi văzută capsula Soyuz MS-01, chiar în momentul aterizării de duminică, din Kazahstan, avându-i la bord pe membrii Expediției 49 de pe Stația Spațială Internațională, astronautul NASA Kate Rubins, cosmonautul rus Anatoli Ivanișin (Roscosmos) și astronautul nipon Takuya Onishi (JAXA), conform NASA.

Sursa foto: NASA

Kate Rubins, Anatoli Ivanișin și Takuya Onishi au revenit pe Pământ după 115 zile petrecute pe ISS. Kate Rubins este prima femeie care a ajuns pe ISS, după ce italiana Samantha Cristoforetti, deținătoarea recordului în ceea ce privește cea mai lungă perioadă petrecută în spațiu de o femeie în cadrul unei singure misiuni (199 de zile), a revenit pe Terra în iunie 2015.

Capsula Soyuz folosită în cadrul acestei misiuni este o versiune modernizată, dispunând de un sistem nou de navigație, de o protecție sporită și de mai multe celule solare. O astfel de capsulă este formată din trei părți: un modul orbital sferic, în care stă echipajul în timpul unei misiuni, un modul aerodinamic pentru reintrarea în atmosferă, în care echipajul se întoarce din misiune și un modul cilindric de care sunt atașate panourile solare și care conține instrumentele și motoarele capsulei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”