Nataţie: Campionul olimpic Klete Keller, arestat după participarea la incidentele de la Capitoliu

Nataţie: Campionul olimpic Klete Keller, arestat după participarea la incidentele de la Capitoliu

Fostul campion olimpic american la înot Klete Keller a fost arestat joi, în Colorado, la o zi după ce a fost pus sub acuzare pentru participarea sa la violenţele care au avut loc în 6 ianuarie la Washington, cu ocazia atacului asupra Capitoliului, informează agenţia DPA.

Keller, fost coleg de echipă cu celebrul Michael Phelps, este acuzat că a intrat sau a rămas cu bună ştiinţă într-o clădire în care accesul este restricţionat, a avut un comportament violent şi a obstrucţionat forţele de ordine. El a fost identificat pe baza înregistrărilor video şi a fotografiilor făcute în timpul incidentelor.


Foto: (c) Jason Reed / REUTERS


Fostul sportiv, în vârstă de 38 ani, care trăieşte în Colorado, a fost adus ulterior în faţa unui judecător din Denver, care a decis ca să-l elibereze, interzicându-i însă orice deplasare la Washington până în data de 21 ianuarie, după ceremonia de instalare a noului preşedinte american Joe Biden, conform postului de televiziune NBC.

Klete Keller a cucerit două medalii olimpice de aur în proba de 4x200 m liber, la Jocurile de la Atena (2004) şi Beijing (2008), cu ştafeta SUA, din care a făcut parte şi Michael Phelps. El mai are în palmares trei medalii olimpice (una de argint şi două de bronz), precum şi două titluri de campion mondial, cucerite în 2002 şi 2007.

După încheierea carierei sportive, Keller a traversat momente extrem de dificile. În urma divorţului de soţia sa, în 2014, el a rămas fără casă şi a locuit timp de zece luni într-o maşină, trecând printr-o gravă depresie, dar a reuşit să depăşească această situaţie cu ajutorul surorii sale, Kalyn Keller, fostă înotătoare la rândul ei. Keller a devenit ulterior profesor de înot, înainte de a îndeplini rolul de agent la Colorado Springs.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...